Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes lepény

Krémes lepény
Krémes lepény
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám receptes könyvében találtam. Egyszerű elkészíteni, nem túl édes, kiadós.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk. Ne legyen túl kemény, mert akkor nehéz lesz nyújtani.
  2. 6 lapot nyújtok belőle, melyet egyenként előmelegített sütőben világosra sütünk. (Én nagy tepsi méretűre szoktam kinyújtani.)
  3. A krémhez: megpirítjuk a cukrot egy teflon lábasban. Nem kevergetjük, csak rázogatjuk!
  4. Ha már szépen megkaramellizálódott, ráöntjük a tejet. Vigyázat, nagyon forró a cukor, a tej meg hideg!!! Óvatosan! Ha felolvadt a tejben a cukor, akkor mehet bele a kakaós liszt.
  5. Előzőleg a kakaót és a lisztet  szárazon összekeverjük, és tejjel simára dolgozzuk. Ebbe teszünk pár merőkanál forró tejet, és utána öntjük a többihez.
  6. Csomómentesen eldolgozzuk. Miután levettük a tűzről, belekeverjük a vajat és a rumot.
  7. A lapokat megtöltjük a krémmel, és hűtőbe tesszük 1 napra.
  8. Kis kockákra szeleteljük, porcukorral megszórjuk. Finom, olcsó, kiadós sütemény. 
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 50x40 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 32 176
elküldve: 37
receptkönyvben: 701
elkészítve: 9/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hatlapos, krémes réteges sütemény, kakaókrémes lapok

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

catgirl20
catgirl20 Sun, 2014-11-09 14:16

Szia!
A tésztába nekem 4 dl tej kellett, így lett nyújtható állagú.
Üdv

levivi
levivi Sat, 2013-01-05 17:09

Szia Petruska

megpróbáltam megcsinálni ,a 1 kg liszthez nem kevés a zsír?!-tettem bele tejet is majdnem 0,5 l ment bele. Nem vagyok kezdő háziasszony de ez valahogy nagyon nem sikerült...szódabikarbóna ?!, máshol mindenütt szalakálit tesznek bele, én nem akarom megkérdőjelezni a te tudásod , de biztos hogy a tésztához csak ez kell bele, ha igen légy szí mond meg mit rontottam el.hozzászólás van , de olyan aki megcsinálta nem írt........ köszike,,legyen szép a napod

ladybird216
Petruska / ladybird216 Sat, 2013-01-05 17:56

Kedves levivi!

Ebbe a receptbe szódabikarbóna kell, nem szalalkáli. Azért szeretem ezt jobban, mert nem lesz büdös sütés közben. Mostanában nem készítettem ilyen sütit, nem emlékszem, mennyi tej kellett. Liszttől is függ, mennyi kell bele. A fél liter kicsit soknak tűnik. Azt nem írtad, hogy megsütötted-e a tésztát, mert ízre nem lehet nagy eltérés a receptem és a te tésztád között. Nem volt túl lágy? Sajnálom, hogy nem sikerült! :( Ez egyébként még nagymamám receptjei közül való. Most megkerestem, de nem kell bele más, jól tettem fel a receptet. Nála ez még Horty lepény néven futott.

minna9
minna9 Sun, 2012-10-28 15:56

Kimaradt a krémből a liszt és a kakaó mennyisége.

Judith75
Judith75 Sat, 2012-04-14 13:59

Nagyon finom lehet ,a napokban biztos megsütöm.Köszi receptet!

1020
finomliszt 1 kg
cukor 20 dkg
tojás 1 db
sertészsír 10 dkg
szódabikarbóna 1 kk
tej 0.5 dl
tej 1 l
cukor 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
finomliszt 6 evőkanál
vaj 10 dkg
rum 0.5 dl