r
Nosalty Logó

Krémes lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Krémes lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1025 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8193 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 278 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1025 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.9 g

Zsír

  • Összesen
    222.9 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5131.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    1467 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    1593 mg
  • Nátrium
    1187 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1347.3 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 8193 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk. Ne legyen túl kemény, mert akkor nehéz lesz nyújtani.
  2. 6 lapot nyújtok belőle, melyet egyenként előmelegített sütőben világosra sütünk. (Én nagy tepsi méretűre szoktam kinyújtani.)
  3. A krémhez: megpirítjuk a cukrot egy teflon lábasban. Nem kevergetjük, csak rázogatjuk!
  4. Ha már szépen megkaramellizálódott, ráöntjük a tejet. Vigyázat, nagyon forró a cukor, a tej meg hideg!!! Óvatosan! Ha felolvadt a tejben a cukor, akkor mehet bele a kakaós liszt.
  5. Előzőleg a kakaót és a lisztet szárazon összekeverjük, és tejjel simára dolgozzuk. Ebbe teszünk pár merőkanál forró tejet, és utána öntjük a többihez.
  6. Csomómentesen eldolgozzuk. Miután levettük a tűzről, belekeverjük a vajat és a rumot.
  7. A lapokat megtöltjük a krémmel, és hűtőbe tesszük 1 napra.
  8. Kis kockákra szeleteljük, porcukorral megszórjuk. Finom, olcsó, kiadós sütemény.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 50x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 297
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 36373
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Krémes lepény
Petruska 61 recept

Nagymamám receptes könyvében találtam. Egyszerű elkészíteni, nem túl édes, kiadós.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.