Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marlenka Éva konyhájából

Marlenka Éva konyhájából
Marlenka Éva konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már egy ideje kísérletezem az elkészítésével. Ez a recept bevált, sőt akik ettek belőle, az mondják, hogy még sokkal finomabb, mint az eredeti.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sűrített tejet dobozostul forrásban lévő vízben, ami ellepi, 3 órán át főzzük. Ha kihűlt, kiöntjük egy edénybe, hozzáadjuk a puha vajat, és robotgéppel krémesre keverjük. Letakarjuk, és felhasználásig a hűtőbe tesszük. (Ha tubusos sűrített tejből készítjük, akkor egy befőttes üvegbe önjük, rárakjuk a tetejét, és úgy főzzük 3 órát, hogy a víz mindig az üveg pereméig érjen. Ha elforrt a víz, mindig pótoljuk.)
  2. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát. A margarint gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a mézet, a tojásokat és a cukrot. Robotgéppel jól összekeverjük. Utána hozzáadjuk a lisztet, pár percig még keverjük, hogy egynemű folyós masszát kapjunk.
  3. Levesszük a gőzről, és sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon egyenként 6-8 perc alatt 4 lapot sütünk belőle, kihűtjük.
  4. A lapok széleit levágjuk (egyforma méretűek legyenek a lapok), és a dióval együtt vágógépben, pár másodperc alatt nagyobb morzsásra aprítjuk.
  5. A lapokat a krémmel rétegezve egymásra rakjuk, a felső lapon és az oldalán is krém legyen. A kész süteményt mindenhol megszórjuk a morzsával, majd lehűtjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 398
elküldve: 5
receptkönyvben: 169
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Fekete Éva

Mióta szakács: 2012.01.18.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mézes diós réteges

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

muszi20
Muszi / muszi20 Fri, 2017-09-22 12:57

Nagyon jó kis recept. Marlenkát kellett sütnöm, viszont nem szeretek lapokat nyújtani, ezért ezt a receptet próbáltam ki és osztatlan sikert aratott. Állítólag sokkal finomabb, mint a bolti és nagyon jó, hogy nem kell arra várni, hogy a lapok megpuhuljanak.

F-Éva
Fekete Éva / F-Éva Sun, 2016-11-27 19:03

Örülök, hogy ízlett. Sajnos a krém állaga nagyban függ a sűrített tej minőségétől.

angi77
angi77 Mon, 2016-10-31 11:31

Nagyon finom lett,igaz nem sűrűsödött be a krém és tettem hozzá 1 csomag pudingport!

822
finomliszt 40 dkg
szódabikarbóna 1 ek
margarin 25 dkg
méz 3 ek
tojás 3 db
cukor 30 dkg
dió 5 dkg
sűrített tej 50 dkg
vaj 20 dkg