
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes
210
Kalória
33.2g
Fehérje
-
Szénhidrát
7.6g
Zsír
140.9g
Víz
73.8g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
210
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
420
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 630.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 349 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 140.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 407 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
210
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.3 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1261.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 698 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 281.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 814 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
420
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 134 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
69
kcal
Elkészítés
- A halakat alaposan megtisztítjuk, majd egy tiszta konyharuhával szárazra töröljük őket.
- Ezután mindegyik halra 3 csipet só kerül. Egy-egy csipet a hal két oldalára, a harmadik pedig a gyomrába.
- A halakat kevés olívaolajon, alacsonyon hőfokon sütjük 15 percig, utána óvatosan megfordítjuk, és még további 15 percig sütjük.
- Tálaljuk grillezett zöldségekkel.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 p
- Főzés módja: grill
- Sütés ideje: 30 p
A tengeri sügér az egyik legfinomabb hal és bár nem olcsó, mégis elég gyakran kerül mostanában nálunk az asztalra. Főleg azoknak ajánlom, akiknek módjukban áll FRISS halhoz jutni, hiszen ennek a receptemnek ez az alapfeltétele.