r
Nosalty Logó

Halas pite Jools Olivertől

bettinea
Halas pite Jools Olivertől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

557
Kalória
23.7g
Fehérje
20.8g
Szénhidrát
42.4g
Zsír
183.5g
Víz
146.2g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    183.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    2312 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2035 micro
Összesen 557 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    118.5 g

Zsír

  • Összesen
    212.1 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5068.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1361 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1668 mg
  • Nátrium
    1523 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    917.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1738 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    475 micro
  • K vitamin:
    1051 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    673 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    11559 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    10177 micro
Összesen 2778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg és kockázzuk fel a burgonyát, majd főzzük meg sós vízben, szűrjük le és törjük össze. Ha sótlannak érezzük, ekkor még ízesíthetünk rajta, esetleg egy kis tejjel lágyíthatjuk. Eközben a tojásokat is keményre főzzük, majd hűtsük ki hideg vízben és pucoljuk meg.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra hőlégkeveréses fokozaton.
  3. Pucoljuk meg a hagymát és a répát, majd kockázzuk apróra, és 5 perc alatt pirítsuk meg az olajon. Ezután adjuk hozzá a tejszínt és a szerecsendiót, forraljuk fel, majd folyamatos kevergetés mellett hagyjuk kicsit besűrűsödni. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a mustárt, 10 dkg sajtot, a citrom kifacsart levét és az apróra vágott petrezselyemzöldet, és sózzuk, borsozzuk. Kóstoljuk meg, legyen kicsit erőteljes az íze, mert ez fogja a halat is ízesíteni.
  4. Pici olajon pároljuk meg a bébispenótot. Néhány pillanat alatt összeesik.
  5. Vágjuk fel a halat kb. 2-3 cm széles csíkokra, és helyezzük egy jénai tál aljára az elnegyedelt tojásokkal együtt. Erre jöhet a tejszínes krém, rá a spenót (ezt csipesszel szoktam rátenni), majd a tetejére helyezzük kanalanként a krumplipürét, és a végén elsimítjuk. A maradék sajttal megszórjuk, és mehet a sütőbe 25-30 percre, vagy amíg a teteje szép aranybarnára pirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A recept Jamie Oliver feleségétől Jools-tól származik és itt található az eredi verzió. Én petrezselyem helyett 2 gerezd fokhagymát nyomtam a szószba, szerintem az jobban illik hozzá. Tejszín helyett besamel mártással is el lehet készíteni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek