Halas pite Jools Olivertől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
bettinea
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
100g burgonya58 kcal
-
24g főtt tojás37 kcal
-
16g spenót3 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
16g sárgarépa6 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
50g dupla tejszín240 kcal
-
30g cheddar sajt121 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
90g hal52 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
557
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
80g spenót13 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
250g dupla tejszín1198 kcal
-
150g cheddar sajt605 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
450g hal259 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2778
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
27.5g burgonya16 kcal
-
6.6g főtt tojás10 kcal
-
4.4g spenót1 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
4.4g sárgarépa2 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
13.7g dupla tejszín66 kcal
-
8.2g cheddar sajt33 kcal
-
2.2g citromlé0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
2.5g petrezselyem1 kcal
-
24.7g hal14 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
153
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 42.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1013.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 334 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 183.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 210 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 495 micro
-
β-karotin 2312 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2035 micro
Összesen
557
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 118.5 g
Zsír
-
Összesen 212.1 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 731 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5068.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 1361 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 1668 mg
-
Nátrium 1523 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 917.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1738 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 176 mg
-
D vitamin: 475 micro
-
K vitamin: 1051 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 432 micro
-
Kolin: 568 mg
-
Retinol - A vitamin: 673 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 11559 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 10177 micro
Összesen
2778
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 136 micro
-
β-karotin 635 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 559 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
2 ek olívaolaj
-
250 ml dupla tejszín
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 teáskanál mustár
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Pucoljuk meg és kockázzuk fel a burgonyát, majd főzzük meg sós vízben, szűrjük le és törjük össze. Ha sótlannak érezzük, ekkor még ízesíthetünk rajta, esetleg egy kis tejjel lágyíthatjuk. Eközben a tojásokat is keményre főzzük, majd hűtsük ki hideg vízben és pucoljuk meg.
- Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra hőlégkeveréses fokozaton.
- Pucoljuk meg a hagymát és a répát, majd kockázzuk apróra, és 5 perc alatt pirítsuk meg az olajon. Ezután adjuk hozzá a tejszínt és a szerecsendiót, forraljuk fel, majd folyamatos kevergetés mellett hagyjuk kicsit besűrűsödni. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a mustárt, 10 dkg sajtot, a citrom kifacsart levét és az apróra vágott petrezselyemzöldet, és sózzuk, borsozzuk. Kóstoljuk meg, legyen kicsit erőteljes az íze, mert ez fogja a halat is ízesíteni.
- Pici olajon pároljuk meg a bébispenótot. Néhány pillanat alatt összeesik.
- Vágjuk fel a halat kb. 2-3 cm széles csíkokra, és helyezzük egy jénai tál aljára az elnegyedelt tojásokkal együtt. Erre jöhet a tejszínes krém, rá a spenót (ezt csipesszel szoktam rátenni), majd a tetejére helyezzük kanalanként a krumplipürét, és a végén elsimítjuk. A maradék sajttal megszórjuk, és mehet a sütőbe 25-30 percre, vagy amíg a teteje szép aranybarnára pirul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1294
- Feltöltés dátuma: 2020. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
bettinea
1 recept
A recept Jamie Oliver feleségétől Jools-tól származik és itt található az eredi verzió. Én petrezselyem helyett 2 gerezd fokhagymát nyomtam a szószba, szerintem az jobban illik hozzá. Tejszín helyett besamel mártással is el lehet készíteni.