Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös-sajtos karfiolfészek burgonyával

Baconös-sajtos karfiolfészek burgonyával
Baconös-sajtos karfiolfészek burgonyával
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ünnepek után gyors és könnyű vacsorának készült, de bármikor asztalra kerülhet, ha ilyen étekre vagyunk. Amilyen egyszerű, olyan finom!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt egyben hagyjuk, és párolóedényben roppanósra főzzük. A megtisztított, hasábokra vágott burgonyát sós vízben megpároljuk. A vizet leöntjük róla, és diónyi vajjal összekeverjük.
  2. Kivajazott sütőtálba helyezzük a karfiolt, közepét kitágítjuk két kanállal, és beleszórjuk a bacont és a sajtot. Tetejét vastagon megkenjük a tejföllel, vajkockákkal megszórjuk. Körberakjuk a burgonyával, és előmelegített sütőben zsemleszínűre megsütjük.
  3. Közben vajon gyengén megpirítjuk a zsemlemorzsát, és az elkészült karfiolt megszórjuk vele. Forrón tálaljuk, ízlés szerint adhatunk mellé majonézt.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 807
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött karfiol, tejfölös karfiol krumplival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1175
karfiol 1 közepes db
burgonya 6 közepes db
bacon 10 dkg
ementáli sajt 10 dkg
tejföl 3 dl
vaj 5 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
majonéz 2 ek