r
Nosalty Logó

Baconös-sajtos karfiolfészek burgonyával

Marti48
Baconös-sajtos karfiolfészek burgonyával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1177
Kalória
32.9g
Fehérje
61.7g
Szénhidrát
91.1g
Zsír
463.7g
Víz
221.8g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2250.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    463.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    496 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 1177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    182.2 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4500.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1363 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1393 mg
  • Nátrium
    1426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    927.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1013 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    993 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 2353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt egyben hagyjuk, és párolóedényben roppanósra főzzük. A megtisztított, hasábokra vágott burgonyát sós vízben megpároljuk. A vizet leöntjük róla, és diónyi vajjal összekeverjük.
  2. Kivajazott sütőtálba helyezzük a karfiolt, közepét kitágítjuk két kanállal, és beleszórjuk a bacont és a sajtot. Tetejét vastagon megkenjük a tejföllel, vajkockákkal megszórjuk. Körberakjuk a burgonyával, és előmelegített sütőben zsemleszínűre megsütjük.
  3. Közben vajon gyengén megpirítjuk a zsemlemorzsát, és az elkészült karfiolt megszórjuk vele. Forrón tálaljuk, ízlés szerint adhatunk mellé majonézt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Az ünnepek után gyors és könnyű vacsorának készült, de bármikor asztalra kerülhet, ha ilyen étekre vagyunk. Amilyen egyszerű, olyan finom!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek