r
Nosalty Logó

Hagyományos mákos és diós bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Hagyományos mákos és diós bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Diós töltelék

Összesen 1099 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Diós töltelék

Összesen 8801 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Diós töltelék

Összesen 373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1352.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1099 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.8 g

Zsír

  • Összesen
    469.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    247 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10816.9 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    4433 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1439 mg
  • Foszfor
    4169 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1024.8 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1953 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    962 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1836 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1345 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1076 micro
Összesen 8801 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

Tészta

Mákos töltelék

Diós töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A margarint és az olajat is langyosra melegítjük. A dagasztógépbe öntjük a megszitált liszt három negyedét, az élesztős tejet, a tojásokat, a sót és a margarint.
  2. Lassú fordulaton elkezdjük a géppel a dagasztást, majd közepes fordulaton addig dagasztjuk, amíg összeáll tészta. Megnézzük, hogy milyen az állaga. Ha túl lágy, akkor adunk hozzá még lisztet, és összedagasztjuk. Kivesszük a dagasztatógépből, átgyúrjuk és ellenőrizzük a tészta állagát.
  3. Egy tálba tesszük, meglisztezzük a tetejét és kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyúródeszkára borítjuk, két egyforma darabra osztjuk. Átgyúrjuk, kis cipókat formázunk belőle, rövid ideig pihentetjük, mert könnyebben lehet kinyújtani.
  4. Az egyik cipót 3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk, a tészta tetejét vékonyan megkenjük olajjal. A mákos tölteléket a tészta tetejére rakjuk és egyenletesen elosztjuk rajta. Majd a tészta két szélét behajtjuk és feltekerjük.
  5. A diós töltelékkel ugyanígy járunk el, csak itt a diós töltelék tetejére mazsolát szórunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük felvert tojással, majd kb. 25 percig meleg helyen újra kelesztjük.
  6. Ezután újra megkenjük a felvert tojással és megszurkáljuk a tetejét, hogy ne repedjen ki. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük. Rácson langyosra hűtjük, mert csak így lehet majd (recés késsel) szépen szeletelni.

Mákos töltelék

  1. Először elkészítjük a tölteléket: a mákot a cukorral ledaráljuk, hozzáadjuk a citrom és a narancs reszelt héját, valamint a reszelt almát és összekeverjük.

Diós töltelék

  1. A darált dióhoz hozzáadjuk a kristálycukrot és összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 42
  • 7 napos nézettség: 224
  • Össznézettség: 8973
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos mákos és diós bejgli
Szekeres Lajosné Klári 122 recept

Hozzávalók

Tészta

Mákos töltelék

Diós töltelék

Címlapról ajánljuk

9 kiváló hely országszerte, ahonnan nyugodt szívvel rendelhetsz bejglit

Bejgli nélkül épp úgy elképzelhetetlen a karácsony, mint Last Christmas vagy Igazából szerelem nélkül. Van, ahol generációról generációra öröklődő recept alapján készül az ünnepi sütemény, de szerencsére annak sem kell aggódnia, aki nem tud/akar nekilátni otthon a bejglisütésnek. Mutatunk kilenc opciót, ahonnan bátran rendelhetsz, akár a klasszikus, akár az új ízek rajongója vagy. De van ötletünk annak is, aki speciális étrendet folytat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...