r
Nosalty Logó

Hagymás tönkölycipócskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Hagymás tönkölycipócskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 593 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2373 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 237 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2146.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    1184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 593 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8586.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    855 mg
  • Foszfor
    2397 mg
  • Nátrium
    4735 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 2373 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Vajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a köménymagot, félretesszük.
  2. Egy tálba kimérjük a lisztet, a fűszereket, hozzáadjuk a szezámmagot és lenmagot, az olívaolajat, belemorzsoljuk az élesztőt, rátesszük a langyosra hűlt hagymát, majd a vizet fokozatosan adagolva elkezdjük gyúrni/dagasztani a tésztát. Ez kb. 10-15 perc. Masszív, sűrű, rugalmas tésztát kapunk. Akkor jó, ha elválik az edény falától és a kezünktől.
  3. Tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb. 40-45 perc).
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. A tésztát deszkára borítjuk és nyolc egyenlő részre osztjuk. Mindegyikből kis cipót formázunk, majd a deszkán letakarva hagyjuk még kelni 15-20 percet.
  6. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a cipókat. Megkenjük a tetejüket langyos tejjel és megszórjuk a magvakkal.
  7. Pirosra sütjük. Azért közben figyeljük, nehogy túlsüljenek.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4000
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagy süteménykönyv... Egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam egyszer karácsonyra ezt a csodás könyvet. Régóta meg akartam sütni belőle ezeket a cipókat, de valahogy sosem jutottam odáig. Most viszont elég nagy a motiváció, mivel hatalmas a hó felénk, farkasordító hideg van, így a boltig nem lehet kijutni. Muszáj, hogy itthon süssön az ember lánya valamit. Egy kicsit módosítottam a recepten, de az arányok maradtak. A végeredmény kívül ropogós, belül puha. Olyan az állaga, mint a régi, hagyományos kovászos kenyérnek. A hagyma és a köménymag nem csak nagyon jó ízt ad neki, de sütés közben a konyhát is fantasztikus illat lengi be. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

finom lett, köszi a receptet!:)

Ági78

Szia! Szívesen, örülök, hogy ízlett! Köszönöm, hogy megírtad, kedves t?led! Üdv: Ági

firstlady

Vajon ha nem cipócskákat sütnék, hanem egy kenyérkék, mondjuk egy püspökkenyér méret?t, mennyi id? alatt sülne meg? Kipróbáltam már a boltban kapható sokféle tönköly, graham és teljes ki?rlés? kenyeret, elég vegyes tapasztalatokat szereztem. Kb. az ehetetlenül nehéz, s?r? kenyerekt?l a pillekönny?ig terjed a skála. A szerintem legjobb ízlik másoknak is, mert nem mindig lehet kapni. :-( Szívesen sütnék itthon, de még egy recept se vált be igazán.

Ági78

Szia! Örülök, hogy tetszenek a cipók. :) Szerintem ha kb. 10-15perccel tovább sütöd, az jó lehet. De mindenképp ellen?rizd t?próbával. A sütési id? változhat, mert a süt?k is különböz?ek. De biztos sikerülni fog! Ha esetleg még nézel?dnél, mutatok párat a blogomról, hátha valamelyik megtetszik. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2015/10/otmagvas-kenyer-elotesztaval-avagy-az.html http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2015/09/vollkorn-kenyer-avagy-az-en-river.html http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2015/11/chiamagos-vekni.html Ez utóbbi a három közül a legtömörebb tésztájú. Remélem tudtam segíteni! Üdv: Ági

firstlady

Köszönöm szépen. Nagyon jó a blogod, a receptek és a képek is! :-) Az az ötmagos kenyér csudaszép. Pont olyan szerkezet?, amilyet szeretek, és szinte éreztem az ízét, ahogy ránéztem. Az a f? bajom, hogy el vagyok tiltva a fehér lisztekt?l, és a Te három receptedb?l is látszik, hogy minél egészségesebb összetev?kb?l készül a kenyér, annál tömörebb. Nem tudok megbarátkozni vele, inkább lassan leszokom a kenyérevésr?l. Azért még nem adom fel! Talán kipróbálom graham lisztb?l + a kenyérliszttel készített öregtésztával. Köszi még egyszer, további jó sütögetést kívánok!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek