Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-hagymás kenyér

Sajtos-hagymás kenyér
Sajtos-hagymás kenyér
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A recept forrása: Christine Ingram és Jennie Shapter - A kenyér és a kenyérsütés enciklopédiája.





 

hozzávalók / 6 adag

A kenyérhez

ajánlat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha szívesebben készítenénk friss élesztővel, helyettesítsük a szárított élesztőt 20 g friss élesztővel, melyet a tejben feloldunk, majd a liszthez adjuk.
Ez a kiadós kenyér már önmagában is egy étel, de nagyon élvezetes saláták és hideg húsok kísérőjeként, vagy levesekhez.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kenjünk ki egy 25x10 cm-es kenyersütö format

  2. Serpenyöben olvasszun k fel 25 g vajat es piritsuk meg benne a hagymat. Hagyjuk hülni.

  3. Egy nagy keverötalba szitaljuk bele a lisztet es keverjük hozza az elesztöt, a mustart,a sot es a borsot. Keverjük bele a sajt haromnegyedet es a hagymat. Nyomjunk melyedest a közepebe. Öntssük hozza a tejet es a vizet, dagasszuk lagy tesztava. Boritsuk enyhen meglisztezett felületre es gyurjukk 10 percig, amig egyenletes es rugalmas nem lesz.

  4. Tegyük kiolajozott talba, fedjuk le megolajozott frissentarto foliaval es meleg helyen hagyjuk 45-60 percig kelni.

  5. Boritsuk enyhen meglisztezett felületre, könnyeden gyurjuk at. Osszuk 20 egyforma reszre es formazzunk korongokat. Tegyük a felet az elökeszitett formaba, es kenjük meg egy kis olvasztott vajjal. Tegyük a tetejükre a többi tesztakorongot es kenjük meg a megmaradt vajjal.

  6. Fedjük le megolajozott foliaval, es meleg helyen kelesszük 45 percig, hogy a teszta elerje a forma szelet.

  7. Szorjuk meg a megmaradt sajttal. 190 fokra elömelegitett sütöbe toljuk es 40-45 percig sütjük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x10 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 577
elküldve: 2
receptkönyvben: 73
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kenyértészta sajttal és hagymával, hagymás-sajtos cipó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

470
vöröshagyma 1 db
vaj 45 g
finomliszt 450 g
instant élesztő 1 tasak
mustár 1 ek
0.5 teáskanál
bors 0.5 kk
cheddar sajt 175 g
tej 150 ml
víz 150 ml