Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás kenyér Évi néni konyhájából

Fokhagymás kenyér Évi néni konyhájából
Fokhagymás kenyér Évi néni konyhájából
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom marinált, olajban eltett fűszeres fokhagymát vettem, azzal sütöttem a kenyerem.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Robotgép keverőtáljába mérjük a hozzávalókat, a fokhagymát lereszelve, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is, és 10 percig dagasztjuk, míg a tészta egyenletes, fényes lesz, és elválik a tál falától.
  3. 30-40 percig letakarva kelesztjük a tésztát, majd munkafelületre borítjuk, tenyerünkkel kilapogatjuk négyszögletesre, majd feltekerjük, és olajjal kikent formába fektetjük, letakarva újabb fél órát kelesztjük.
  4. 220 fokra előmelegítjük a sütőt hőlégkeverésen, és abba tesszük a megkelt kenyeret, így sütjük 15 percig, majd a hőmérsékletet csökkentjük 180 fokra, és további 20 percig sütjük a kenyeret, közben 1-2-szer lespricceljük vízzel.
  5. Ha megsült, rácsra tesszük kihűlni.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x15x8 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 612
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

marinált olajban eltett fűszeres fokhagymás kenyér, házi kenyér marinált olajban eltett fűszeres fokhagymával, fokhagymás házi kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

280
öregtészta 25 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
kenyérliszt BL80 40 dkg
víz 2.5 dl
tejföl 1 ek
repceolaj 2 ek
fokhagyma 4 gerezd
friss élesztő 2 dkg
1.5 teáskanál
cukor 1 teáskanál