r
Nosalty Logó

Medvehagymás kenyér Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Medvehagymás kenyér Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 382 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2298 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 249 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 382 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7148.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    5605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 2298 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 249 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, a szárakat levágjuk, majd apróra vágjuk.
  2. A lisztet keverőtálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a cukorral elkavart tejet. Kevés liszttel elkavarjuk, lefedve 30 percig állni hagyjuk.
  3. Hozzáadjuk az olajat, a sót és a medvehagymát. Sima tésztává gyúrjuk.
  4. Tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyen kb. 30-45 perc alatt duplájára kelesztjük.
  5. A tésztát átgyúrjuk, formázzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, éles késsel párszor nem túl mélyen bevagdossuk.
  6. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  7. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, 45 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 2204
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom kenyérrecept a medvehagyma idényre.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek