Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás kenyér Glaser konyhájából

Medvehagymás kenyér Glaser konyhájából
Medvehagymás kenyér Glaser konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom kenyérrecept a medvehagyma idényre.  

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, a szárakat levágjuk, majd apróra vágjuk.
  2. A lisztet keverőtálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a cukorral elkavart tejet. Kevés liszttel elkavarjuk, lefedve 30 percig állni hagyjuk.
  3. Hozzáadjuk az olajat, a sót és a medvehagymát. Sima tésztává gyúrjuk.
  4. Tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyen kb. 30-45 perc alatt duplájára kelesztjük.
  5. A tésztát átgyúrjuk, formázzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, éles késsel párszor nem túl mélyen bevagdossuk.
  6. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  7. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, 45 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 443
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

medvehagymás cipó, medvehagymás fehér kenyér, medvehagymás tavaszi kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

382
kenyérliszt BL80 500 g
friss élesztő 42 g
cukor 1 teáskanál
tej 300 ml
2 tk
olívaolaj 3 ek
medvehagyma 35 g