Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás rozskenyér

Hagymás rozskenyér
Hagymás rozskenyér
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom pecsenyezsíros kenyér csakis ebből készülhet.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízben elkeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  2. Az olajon aranybarnára pirítjuk a felkockázott vöröshagymát.
  3. Kenyérsütőgép üstjébe töltjük alulra a folyékony, felülre a szilárd összetevőket, és hagyjuk, hogy dagasztó-kelesztő programon tegye a dolgát.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kettéosztjuk, mindkettőt átgyúrjuk, téglalappá nyújtjuk, majd feltekerjük, kenyérformába tesszük, letakarva fél órát kelesztjük langyos helyen.
  5. Közben a sütőt előmelegítjük 200-210 fokra hőlégkeverésen, ebbe tesszük a megkelt kenyereket, miután langyos vízzel lespricceltük a tetejüket.
  6. Kb. fél óra alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x15x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 222
elküldve: 5
receptkönyvben: 93
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vöröshagymás kenyér, rozskenyér hagymásan, hagymás házi kenyér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

375
kenyérliszt BL80 30 dkg
rozsliszt 40 dkg
joghurt 3 dl
búzacsíra 3 ek
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 2 közepes db
1 ek
bors 0 ízlés szerint
koriander 1 teáskanál
víz 1 dl