Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-rozsos kenyér

Medvehagymás-rozsos kenyér
Medvehagymás-rozsos kenyér
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a medvehagyma-szezon, és amibe csak lehet, beleteszem ezt a finom, friss, kora tavaszi zöldséget. Most például kenyérbe!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és kézzel vagy géppel addig dagasztjuk, amíg egy jól formázható, nem ragacsos tésztát kapunk. Ha túl száraznak találjuk, kevés vizet még lehet hozzáadni.
  3. Meleg helyen, letakarva kb. 1 órát kelesztjük.
  4. Amikor duplájára megkelt, még egyszer átgyúrjuk, majd egy tepsibe vagy sütőformába helyezzük.
  5. A sütőt bekapcsoljuk, és amíg melegszik, a tésztát hagyjuk még egy kicsit, kb. 10-15 percet kelni. 
  6. A tetejét bevagdossuk, és langyos vízzel megkenjük.
  7. 30-35 perc alatt szép barnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 251
elküldve: 2
receptkönyvben: 28
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

nemgabi

Mióta szakács: 2011.12.27.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

medvehagymás rozskenyér, rozskenyér medvehagymásan

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Máténagyi
Máténagyi Sat, 2013-04-13 18:44

:-) finom lett!csak nekem nem lett olyan magas..és ,,sűrűbb,,lett,mint a képen..de finomabb mint az üzleti!/igaz,h.nem sokszor sütöttem MÉG kenyeret!!és nem formában sült!

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sun, 2013-04-14 20:10

Hogy mennyire magas lesz, az attól is függ, milyen formában sütöd. Nekem van egy szilikonos őzgerincformám, abban szoktam sütni. Ha tepsibe teszed, akkor fontos, hogy mindenképpen keskenyebb legyen, és ne egy nagy gáztepsi, így nem tud nagyon szétterülni. Egyébként, ahogy mondás tartja:"Gyakorlat teszi a mestert!" Egy idő után rá fogsz jönni, hogy egyáltalán nem nagy kunszt a kenyérsütés :)
Üdv: Gabi

503
kenyérliszt BL80 40 dkg
rozsliszt 10 dkg
tej 1 dl
víz 1 dl
élesztő 2 dkg
tejföl 2 ek
1 tk
cukor 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
medvehagyma 0.5 csokor