r
Nosalty Logó

Medvehagymás-rozsos kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nemgabi
Medvehagymás-rozsos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 504 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2014 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 250 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 504 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4248.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    2801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 2014 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és kézzel vagy géppel addig dagasztjuk, amíg egy jól formázható, nem ragacsos tésztát kapunk. Ha túl száraznak találjuk, kevés vizet még lehet hozzáadni.
  3. Meleg helyen, letakarva kb. 1 órát kelesztjük.
  4. Amikor duplájára megkelt, még egyszer átgyúrjuk, majd egy tepsibe vagy sütőformába helyezzük.
  5. A sütőt bekapcsoljuk, és amíg melegszik, a tésztát hagyjuk még egy kicsit, kb. 10-15 percet kelni.
  6. A tetejét bevagdossuk, és langyos vízzel megkenjük.
  7. 30-35 perc alatt szép barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1311
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Medvehagymás-rozsos kenyér
nemgabi 23 recept

Itt a medvehagyma-szezon, és amibe csak lehet, beleteszem ezt a finom, friss, kora tavaszi zöldséget. Most például kenyérbe!

Hozzászólások

Máténagyi

holnap ki próbálom...

nemgabi

Jó sütést, és várom a visszajelzést!

Máténagyi

:-) finom lett!csak nekem nem lett olyan magas..és ,,s?r?bb,,lett,mint a képen..de finomabb mint az üzleti!/igaz,h.nem sokszor sütöttem MÉG kenyeret!!és nem formában sült!

nemgabi

Hogy mennyire magas lesz, az attól is függ, milyen formában sütöd. Nekem van egy szilikonos ?zgerincformám, abban szoktam sütni. Ha tepsibe teszed, akkor fontos, hogy mindenképpen keskenyebb legyen, és ne egy nagy gáztepsi, így nem tud nagyon szétterülni. Egyébként, ahogy mondás tartja:"Gyakorlat teszi a mestert!" Egy id? után rá fogsz jönni, hogy egyáltalán nem nagy kunszt a kenyérsütés :) Üdv: Gabi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek