Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A tökéletes hagymás kenyér egyszerűen

A tökéletes hagymás kenyér egyszerűen
A tökéletes hagymás kenyér egyszerűen
64 perc / előkészület: 20 perc sütés: 44 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy olyan receptet igyekeztem kifejleszteni, ami egyszerű, nem igényel sok teendőt, nem kell sokáig keleszteni a tésztát, és nem kell kovász hozzá. Jó pár kísérlet után elmondhatom, hogy az adott recept maximálisan kielégíti az igényeimet, remélem, másokét is kifogja.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízbe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd pár percig pihentetjük, és hozzáadjuk az olívaolajat.
  2. A kétfajta lisztet kimérjük és összekeverjük, hozzáadjuk a sót.
  3. A hagymát apróra vágjuk, majd étolajon megdinszteljük.
  4. A dinsztelt hagymát és a felfuttatott élesztős vizet összeöntjük a liszttel, majd jól összekeverjük, a végén jó ragadósnak kell lennie, ha szárazabb, még kis vizet adhatunk hozzá.
  5. Hagyjuk kelni 1 órát, majd evőkanállal lekapargatjuk az edény széléről a tésztát, és egybenyomogatjuk, majd kívülről, a széléről kanállal behúzzuk a tésztát a közepére körbe 5 cm-ként, ezt kétszer ismételjük.
  6. Megint hagyjuk állni fél órát a tésztát, majd megint körbehaladva behúzzuk a közepére, majd megint 20 percet pihentetjük.
  7. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és lisztet szórunk, majd a tésztát kanállal kiimádkozzuk az edényből, a tetejére is lisztet szórunk. Kinyújtjuk 40x30cm-re, majd a hosszabbik végeit 4 cm-re behajtjuk, majd felcsavarjuk a tésztát, a végeit a kezünkkel formázzuk.
  8. A sütőt (csak) alul-felül módba 220 fokra hevítjük, a tészta tetejére vizet spriccelünk a kezünkkel, és egy hosszanti homorú metszést ejtünk a közepére fél cm mélységben, majd berakjuk a sütőbe, és 44 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 1 178
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dániel

Mióta szakács: 2020.05.12.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

hagymás kenyér, egyszerű, finom, tepsi, sütő, gyors, kovász nélkül

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

507
finomliszt 400 g
rozsliszt 100 g
friss élesztő 25 g
cukor 1 teáskanál
víz 350 ml
olívaolaj 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
1 ek