r
Nosalty Logó

Hagymás rakott kenyér virslivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Hagymás rakott kenyér virslivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 502 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3011 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 175 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 502 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    161.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6306.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1576 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    2850 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.6 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    873.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1000 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 3011 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és egy evőkanál vajon megdinszteljük, majd kevés vízben puhára főzzük.
  2. A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük vajjal, felkockázzuk, és a felét kivajazott tepsibe szórjuk.
  3. Elosztjuk rajta a hagymát, és befedjük a kenyérdarabkák másik felével.
  4. 2,5 dl tejet, 2 egész tojást és egy nagy doboz tejfölt összekeverünk. Sóval, borssal és worcestershire-szósszal ízesítjük, a kenyérkockák tetejére öntjük.
  5. Megszórjuk szezámmaggal, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 33x27x4
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9388
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 23.

Ajánló

Ez az eredeti recept, de én változtattam magunknak rajta, mert eleve a párom nem szereti a hús nélküli kajákat.:) A hagyma dinsztelésnél tettem bele kevés olajat is, és úgy 4 pár virslit felkarikázva, a vizet elhagytam. A tejfölös keverékbe sült krumpli fűszert tettem, a tejföl ízűt, curry-t és szárított petrezselymet, a worcester szószt elhagytam. Ja, és kimaradt nálunk a szezámmag is. Szerintem nagyon finom volt. Legközelebb a tejfölbe keverni fogok egy kis reszelt sajtot is.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hagymás rakott kenyér virslivel
Becsei Ágnes 100 recept

Kicsit untam már a bundás kenyeret a pár napos kenyérből, és ezt az egyik recept könyvemben találtam.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.