Hagymás rakott kenyér virslivel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
502
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3011
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
20.4g vöröshagyma7 kcal
-
29.2g kenyér80 kcal
-
14.6g tej8 kcal
-
6.4g tojás8 kcal
-
26.3g tejföl52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g worcestershire-szósz0 kcal
-
0.4g szezámmag2 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
Összesen
175
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1051.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 475 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 145.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
502
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.1 g
Zsír
-
Összesen 161.8 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 716 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6306.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 1576 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 320 mg
-
Foszfor 1328 mg
-
Nátrium 2850 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 301.6 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 873.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1000 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 566 micro
-
Kolin: 494 mg
-
Retinol - A vitamin: 981 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 740 micro
Összesen
3011
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, és egy evőkanál vajon megdinszteljük, majd kevés vízben puhára főzzük.
- A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük vajjal, felkockázzuk, és a felét kivajazott tepsibe szórjuk.
- Elosztjuk rajta a hagymát, és befedjük a kenyérdarabkák másik felével.
- 2,5 dl tejet, 2 egész tojást és egy nagy doboz tejfölt összekeverünk. Sóval, borssal és worcestershire-szósszal ízesítjük, a kenyérkockák tetejére öntjük.
- Megszórjuk szezámmaggal, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 33x27x4
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9779
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 23.
Ajánló
Ez az eredeti recept, de én változtattam magunknak rajta, mert eleve a párom nem szereti a hús nélküli kajákat.:) A hagyma dinsztelésnél tettem bele kevés olajat is, és úgy 4 pár virslit felkarikázva, a vizet elhagytam. A tejfölös keverékbe sült krumpli fűszert tettem, a tejföl ízűt, curry-t és szárított petrezselymet, a worcester szószt elhagytam. Ja, és kimaradt nálunk a szezámmag is. Szerintem nagyon finom volt. Legközelebb a tejfölbe keverni fogok egy kis reszelt sajtot is.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Becsei Ágnes
100 recept
Kicsit untam már a bundás kenyeret a pár napos kenyérből, és ezt az egyik recept könyvemben találtam.:)