r
Nosalty Logó

Göngyölt virsli

KisnéTimi
Göngyölt virsli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kelt tésztához

A feltéthez

901
Kalória
31.3g
Fehérje
39.1g
Szénhidrát
67.4g
Zsír
109.5g
Víz
243.7g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kelt tésztához

A feltéthez

Összesen 901 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kelt tésztához

A feltéthez

Összesen 3599 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kelt tésztához

A feltéthez

Összesen 304 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1990.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    109.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 901 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.2 g

Zsír

  • Összesen
    269.8 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7961.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1629 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1665 mg
  • Nátrium
    4246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    437.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 3599 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

A kelt tésztához

  1. Az élesztőt kevés cukorral és a langyos tejjel felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, és egy csipet sót teszünk bele. Egy tojást felverünk, a zsírt felolvasztjuk és hozzáadjuk a liszthez. Majd beleöntjük az élesztős tejet és jól eldolgozzuk a tésztát. Kb. 15-20 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és zsírozott tepsibe terítjük.
  3. Összekeverjük a vajkrémet a tojásokkal, a kakukkfűvel, a sóval és a borssal, végül a tésztára kenjük.
  4. A virsliket betekerjük baconnal, rárakjuk a vajkrémre, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25

Gyors és finom ebéd, vagy akár vacsora készülhet belőle.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek