r
Nosalty Logó

Hagymás pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hagymás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1243 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2483 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 234 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2139.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    790 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1395 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 1243 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4279.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    880 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    2219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1813 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    797 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1580 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2790 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3037 micro
Összesen 2483 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük. (A tojást felverve adjuk a liszthez, ésegy keveset félreteszünk a tészta kenéséhez.)
  2. A megtisztított és vékonyan felszeletelt hagymát avajon üvegesre pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt, kb. 3 percig főzzük vele, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tejfölt, a tojást, és beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  4. A tésztát a hűtőből kivéve - attól függően, hogy két kisebb vagy egy nagyobb formában sütjük - kettő, illetve négy részre osztjuk, vagyis hogy alulra és felülre is kerüljön tészta.
  5. A tésztákat vékonyra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőformánkat (elég vajas a tészta, a formát külön nem szükséges vajazni).
  6. Előmelegített sütőben elősütjük 15 perc alatt.
  7. Az elősütött tésztára öntjük a tölteléket, ráborítjuk a maradék kinyújtott tésztát, oldalt lenyomkodjuk, megszurkáljuk a tetejét, tojással megkenjük, és kb. 20-25 percig sütjük, amíg aranysárga nem lesz a piténk teteje. Melegen, hidegen egyaránt finom.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14351
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kedvelem a hagymás lepényeket, pitéket, tortákat. Ennek a hagymás pitének az ötlete a "Sütés" című szakácskönyvből származik. A receptet szokás szerint a magam ízlésére formáltam. A megadott tésztamennyiség két 16-18 cm átmérőjű, vagy egy 28-32 cm átmérőjű kerek sütőformához elegendő.

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Tejszin helyett darált húst tennék bele, mondjuk 30 dkg-t, szerintem jobb lenne?????

Törölt felhasználó

Kedves Izsu! Én direkt hagymás pitét készítettem, ezért nem került bele hús. Természetesen mindenki variálhatja ízlése szerint. Készíthetsz húsos pitét is, darált hússal is finom lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek