r
Nosalty Logó

Hagymás pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hagymás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1243 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2483 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 234 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2139.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    790 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1395 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 1243 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4279.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    880 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    2219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1813 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    797 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1580 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2790 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3037 micro
Összesen 2483 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük. (A tojást felverve adjuk a liszthez, ésegy keveset félreteszünk a tészta kenéséhez.)
  2. A megtisztított és vékonyan felszeletelt hagymát avajon üvegesre pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt, kb. 3 percig főzzük vele, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tejfölt, a tojást, és beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  4. A tésztát a hűtőből kivéve - attól függően, hogy két kisebb vagy egy nagyobb formában sütjük - kettő, illetve négy részre osztjuk, vagyis hogy alulra és felülre is kerüljön tészta.
  5. A tésztákat vékonyra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőformánkat (elég vajas a tészta, a formát külön nem szükséges vajazni).
  6. Előmelegített sütőben elősütjük 15 perc alatt.
  7. Az elősütött tésztára öntjük a tölteléket, ráborítjuk a maradék kinyújtott tésztát, oldalt lenyomkodjuk, megszurkáljuk a tetejét, tojással megkenjük, és kb. 20-25 percig sütjük, amíg aranysárga nem lesz a piténk teteje. Melegen, hidegen egyaránt finom.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 14383
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kedvelem a hagymás lepényeket, pitéket, tortákat. Ennek a hagymás pitének az ötlete a "Sütés" című szakácskönyvből származik. A receptet szokás szerint a magam ízlésére formáltam. A megadott tésztamennyiség két 16-18 cm átmérőjű, vagy egy 28-32 cm átmérőjű kerek sütőformához elegendő.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek