r
Nosalty Logó

Hagymás burgonyaágyon sült fetás csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
CreativeAngel
Hagymás burgonyaágyon sült fetás csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 867 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2600 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3029.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    2078 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 867 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.7 g

Zsír

  • Összesen
    188.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9087.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    6235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    915.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 2600 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat és szárnyakat besózzuk.
  2. Amíg a hús áll egy kicsit a sóban, a burgonyákat és a lila hagymákat megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  3. A fokhagymát szintén megszabadítjuk a hajától, szétszedjük, és minden csirke bőre alá bebújtatunk egy-egy kis gerezdet.
  4. A húsokat betekerjük egy-egy baconbe, a "csomagolás" közben pedig a bacon és a hús közé szorítunk egy-két kis darab feta sajtot.
  5. Egy sütőtepsire rátesszük a felvágott burgonyát, majd a hagymát.
  6. Az olíva- vagy kókuszolajat egy kis tálkában befűszerezzük a bazsalikommal, oregánóval, majoránnával, sóval és borssal, és jól összekeverjük.
  7. Egy ecsettel mindegyik húst alaposan megkenjük a fűszeres olajjal, majd a burgonya-hagyma ágyra tesszük. A megmaradt bacon szeletek is mehetnek a tepsire.
  8. A maradék fűszeres olajat rálocsoljuk a krumplira.
  9. Előmelegített sütőben 220 fokon, fóliával lefedve kb. 1 órát pároljuk.
  10. Ezután levesszük a fóliát, és kisebb fokozaton (kb. 150 fokon) még másfél óráig sütjük.
  11. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4677
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
CreativeAngel 9 recept

A jól megszokott vegetás, sütőzacskóban sült csirke helyett szerettem volna valami különlegesebbet kreálni a vasárnapi ebédre. A hűtőben/kamrában levő hozzávalókból ez a finomság született. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.