Hagymakrémleves rozscipóban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
50g póréhagyma13 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
53 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
38g tej21 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
125g szárnyas alaplé9 kcal
A rozscipóhoz
Összesen
846
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
200g póréhagyma54 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
150g tej84 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
500g szárnyas alaplé35 kcal
A rozscipóhoz
Összesen
3380
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
8.1g póréhagyma2 kcal
-
12.2g burgonya7 kcal
-
9 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
6.1g tej3 kcal
-
4.1g joghurt2 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
20.3g szárnyas alaplé1 kcal
A rozscipóhoz
-
16.3g víz0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
20.3g finomliszt74 kcal
-
6.5g rozsliszt23 kcal
-
1g élesztő1 kcal
Összesen
137
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2234.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 341 mg
-
Nátrium 1613 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 212.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 586 micro
Összesen
846
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 92.9 g
Zsír
-
Összesen 52.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8938.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 537 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 324 mg
-
Foszfor 1365 mg
-
Nátrium 6450 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 619.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 849.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 519 micro
-
Kolin: 312 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 905 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2345 micro
Összesen
3380
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
3 közepes db burgonya
-
3 ek napraforgó olaj
-
0.5 kk fehér bors
-
1 db tojássárgája
-
1.5 dl tej
-
3 evőkanál finomliszt
A rozscipóhoz
-
4 dl víz
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 teáskanál só
-
1.5 ek cukor
-
500 g finomliszt
-
25 g élesztő
Elkészítés
A leveshez
- A rozscipóval kezdjük: A hozzávalókat géppel meggyúratjuk, ami 1,5 óra alatt meg is keleszti, de még hagyhatjuk tovább kelni, annál ritkább lesz a cipónk. Ha kézzel készítjük, úgy is nagyon finom. Ez esetben az előkészületi idő 30 perc!
- Ha megkelt a cipónk, 4 részre osztjuk, kézzel cipókat formálunk belőle, és a 4 cipócskát kizsírozott tepsire tesszük, ahol hagyjuk állni egy kicsit, míg a sütőnk felmelegszik. Ha van időnk, hagyhatjuk még akár tovább is a cipókat, itt is sokat tudnak hízni.
- Előmelegített sütőbe tesszük őket, és egyenként 2 ek vízzel meglocsoljuk a tetejüket, mielőtt betoljuk őket a sütőbe. (Az én légkeveréses sütőmben 20-25 perc kell nekik.) Ha szépen megbarnul, akkor kész.
- A leves első lépése: a hagymát felkarikázzuk, és az olajon jól megfonnyasztjuk.
- Ha kész a hagyma, akkor felöntjük 0,5 l vízzel és ugyanennyi húslevessel. Ha nincs húslevesünk, semmit baj, akkor 1 l vízzel öntjük fel. Megsózzuk.
- A kis kockákra vágott krumplit beletesszük a lébe, és elkezdjük főzni. Ha felfőtt, akkor takarékra vesszük.
- Mielőtt a krumpli készre főne, akkor tesszük hozzá a borsot, és készre főzzük a levest, míg a krumpli megpuhul.
- Közben a tejjel és a liszttel elkeverjük simára a tojássárgáját, és ha a krumpli már puha, felöntjük ezzel a levest. Felforraljuk a levesünket, és ha felforrt, elzárjuk a gázt. Annyi liszt kell bele, hogy enyhén krémes állagú legyen tőle a leves.
- Ha a cipónk langyosra vagy teljesen kihűlt, akkor a tetejét levágjuk. (Például én úgy szoktam, hogy sréhen a közepe felé szúrom a tetején a kést, és egy kúp alakot veszek ki a cipóból, majd még kaparok ki a belsejéből, de kb. 1,5-2 cm vastagra hagyom a cipó oldalát.)
- A levest forrón merjük a cipónkba, és azonnal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 13 alkalommal
- Receptkönyvben: 185
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 39105
- Feltöltés dátuma: 2011. március 03.
Receptjellemzők
NS
17513 recept
Hideg téli napokon nagyon jól esik ez a forró, krémes leves. A friss, házi kenyérféléket mi nagyon szeretjük, és ehhez a rozscipó nagyon illik.