Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymakrémleves Bettyke konyhájából

Hagymakrémleves Bettyke konyhájából
Hagymakrémleves Bettyke konyhájából
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a hagymát minden mennyiségben. És ilyen hidegben még jobban esik egy ilyen finom krémleves. A piacon jártam, és finom kecske parmezánra leltem. Úgy gondoltam, pontosan fog passzolni ehhez a leveshez, és bevált. Nagyon finom, már aki szereti a kecskesajt különleges ízét.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, és feldaraboljuk. A hagymákat kevés olajon megdinszteljük. Felöntjük a húsleves lével.
  2. Hozzáadjuk a krumplit, és addig főzzük, míg megpuhul a krumpli. Botmixer segítségével egyneművé turmixoljuk. Hozzáöntjük a tejszínt. Ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Tálaláshoz a bagettet szeletekre vágjuk, és sütőben megpirítjuk. Az újhagymát felszeleteljük. Ízlésesen tálaljuk a friss hagymadarabokkal, a pirítóssal és a reszelt sajttal.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 52 620
elküldve: 4
receptkönyvben: 242
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymakrémleves reszelt kecskesajttal és bagettel, parmezános hagymakrémleves, reszelt sajtos hagymakrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Sun, 2015-04-05 21:07

Kedves Bettyke!
A recept jó, azzal semmi gond, de a költség kalkulációnál a ceruza kissé vastagon fogott, még valódi húslevessel sem kerülhet ennyibe, igaz az is jó, hogy azért nem olyan költséges ez a leves és finom!
üdv: Margó

345
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 3 közepes db
póréhagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
burgonya 2 közepes db
víz 1.5 l
leveskocka 3 db
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bagett 200 g
parmezán sajt 30 g
újhagyma 1 közepes db