Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

6 főbűn torta Raj Rácheltől

6 főbűn torta Raj Rácheltől
6 főbűn torta Raj Rácheltől
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon fűszeres, szuperédes torta, amit mindenki imádni fog.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a vajat a barna cukorral habosra verjük, hozzáadjuk lassan az olívaolajat, majd egyenként a tojásokat.
  2. A szárazanyagokat összekeverjük alaposan. A tejbe belecsorgatjuk a citrom levét, és picit állni hagyjuk. Először a lisztes keveréket, majd a citromos tejet is hozzáadjuk a tojásos masszához.
  3. Kikent, sütőpapíros formában 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig, tűpróbáig sütjük. (Süthetjük két formában is.)
  4. A krémhez habosra verjük a vajat a sajtkrémmel. Hozzáadjuk a barna cukrot, vaníliát, fahéjat, és tovább verjük. A végén adjuk hozzá a porcukrot, és így verjük még egy kis ideig.
  5. A piskótát kifordítjuk a formából, felvágjuk. Megvárjuk, amíg egészen kihűl, és a krémmel megtöltjük. Élővirággal, gyümölccsel díszítjük..
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 849
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1157 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótatorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1543
barna cukor 240 g
vaj 115 g
olívaolaj 120 ml
tojás 5 db
finomliszt 250 g
sütőpor 1 tk
szódabikarbóna 1 tk
szegfűszeg 0.5 tk
gyömbér 0.5 tk
szerecsendió 1 tk
szegfűbors 0.5 teáskanál
fahéj 2 tk
1 csipet
tej 240 ml
citromlé 1 citromból nyert
vaj 370 g
krémsajt 670 g
vanília 1 késhegynyi
barna cukor 130 g
porcukor 60 g
fahéj 1 tk