r
Nosalty Logó

Gesztenyés-vaníliapudingos finomság

Sütőtök89
Gesztenyés-vaníliapudingos finomság
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

782
Kalória
12.8g
Fehérje
104.7g
Szénhidrát
29.8g
Zsír
33.9g
Víz
57.5g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
34.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 782 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 782 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1279 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    209.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    6.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. A pudingot megfőzzük a tejjel és a maradék cukorral: a port és a cukrot 1-2 dl hideg tejjel elkeverjük, a többi tejet pedig forráspontig melegítjük. Ekkor beleöntjük a tejes-pudingporos keveréket, és sűrű keverés mellett felfőzzük. Így nem lesz csomós.
  2. A pudingot kicsit félretesszük hűlni. Addig a gesztenyét kikeverjük 1 ek cukorral, a rummal és annyi tejszínnel, hogy sűrű és homogén krémet kapjunk.
  3. A csokit a 3 ek tejjel összeolvasztjuk mikróban 1 perc alatt, jól elkeverjük, hogy folyós szószt kapjunk.
  4. Ha langyosra hűlt a puding, egy kis tepsibe (vagy üvegtálba vagy bármilyen edénykébe, amiből szívesen fogyasztjuk) rétegezzük őket: gesztenye, csokiszósz fele, puding, csoki másik fele.
  5. 20 percre hűtőbe tessszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Tepsi mérete: 15x25

Volt itthon egy kedves barátunktól kapott csodálatos házi bio gesztenyemassza, ami mellett a bolti egy "istencsapásának" tűnhet, én meg irtózatosan megkívántam valami kiadós, finom, de nem kommersz édességet, amihez nem kell bekapcsolni a sütőt. Nem akartam megfőzni a századik tejbegrízt, vagy nyúlni a nutellás üvegért. :) Úgyhogy megbeszéltem a gesztenyémmel, hogy ma őt fogom megenni. :) Így született ez a csodaság, teljesen improvizálva, de magam is meglepődtem, hogy ez milyen finomra sikeredett (egy óra alatt bekanalazgattam egymagam az egészet).

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...