Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-vaníliapudingos finomság

Gesztenyés-vaníliapudingos finomság
Gesztenyés-vaníliapudingos finomság
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon egy kedves barátunktól kapott csodálatos házi bio gesztenyemassza, ami mellett a bolti egy "istencsapásának" tűnhet, én meg irtózatosan megkívántam valami kiadós, finom, de nem kommersz édességet, amihez nem kell bekapcsolni a sütőt. Nem akartam megfőzni a századik tejbegrízt, vagy nyúlni a nutellás üvegért. :) Úgyhogy megbeszéltem a gesztenyémmel, hogy ma őt fogom megenni. :) Így született ez a csodaság, teljesen improvizálva, de magam is meglepődtem, hogy ez milyen finomra sikeredett (egy óra alatt bekanalazgattam egymagam az egészet).

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Szebben is el lehet készíteni kis üvegpoharakba, de én egyedül néztem itthon a romantikus filmemet, és abszolút figyelmen kívül hagytam az esztétikumot. :D

Kínálható tejszínhabbal, szórhatunk bele mazsolát vagy meggybefőttet is akár.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot megfőzzük a tejjel és a maradék cukorral: a port és a cukrot 1-2 dl hideg tejjel elkeverjük, a többi tejet pedig forráspontig melegítjük. Ekkor beleöntjük a tejes-pudingporos keveréket, és sűrű keverés mellett felfőzzük. Így nem lesz csomós.
  2. A pudingot kicsit félretesszük hűlni. Addig a gesztenyét kikeverjük 1 ek cukorral, a rummal és annyi tejszínnel, hogy sűrű és homogén krémet kapjunk.
  3. A csokit a 3 ek tejjel összeolvasztjuk mikróban 1 perc alatt, jól elkeverjük, hogy folyós szószt kapjunk.
  4. Ha langyosra hűlt a puding, egy kis tepsibe (vagy üvegtálba vagy bármilyen edénykébe, amiből szívesen fogyasztjuk) rétegezzük őket: gesztenye, csokiszósz fele, puding, csoki másik fele.
  5. 20 percre hűtőbe tessszük.


 

  • tepsi mérete: 15x25 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 455
elküldve: 9
receptkönyvben: 139
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gesztenyés-pudingos desszert, gesztenyekrém tejszínnel, tejszínes vaníliás desszert gesztenyésen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2013-10-13 17:48

Ma találkoztam csak a recepteddel, és délután mindjárt el is készítettem, mert valami gyorsat és finomat ettünk volna. Nagyon gyorsan el lehetett készíteni, és még annál is fiomabb volt, mint amit vártam. Tettem bele néhány szem fagyasztott és kiolvasztott meggyet is. Fenséges variáció a gesztenyére és pudingra, bár nagyon tömény, csak egy részét tudtuk megenni, a többi vár ránk a hűtőben. Köszi a receptet. Zsuzsa

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Mon, 2013-10-14 17:41

Óó, nagyon örülök! :) Meggyel is biztos isteni jó! És legalább ez nem túnik el öt perc alatt, hanem rá lehet járni, mert kiadós! :D

782
gesztenyemassza 25 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
étcsokoládé 5 dkg
tej 3 ek
porcukor 3 ek
rumaroma 2.5 ml
habtejszín 1 dl
tej 5 dl