r
Nosalty Logó

Gyümölcsös-pudingos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcsös-pudingos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 448 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 448 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4669.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1428 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1675 mg
  • Nátrium
    1326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.5 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1408 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 3579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A sütőt előmelegítjük.
  2. Egy nagy tálban csomómentesre kikeverjük a tészta hozzávalóit. A masszát belesimítjuk a tortaformába, az előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a tűpróba nem jelzi, hogy kész.
  3. Amíg sül a tészta, elkészítjük a pudingot, sűrűbbre, mint ahogy előírás szerint kell.
  4. Ha a tészta megsült, hagyjuk kicsit hűlni. Kenjük meg a tetejét lekvárral vagy nutellával. Ez azért fontos, hogy ne áztassa el a puding és a zselatin majd a tésztát.
  5. Simítsuk rá a pudingot a tortára, majd rakjuk ki tetszőleges gyümölcsökkel, pl. banán, meggy, eper, kiwi, barack, málna (amit kedvelünk, vagy aminek szezonja van).
  6. A zselatinporból és a gyümölcsléből a tasak útmutatása szerint készítsünk zselatint, melyet majd ha kissé kihűl és összeáll, a torta tetejére kanalazunk.
  7. Tegyük a hűtőbe min. 12 órára, hogy jól lehűljön. Csak tálaláskor vegyük le a tortaforma kapcsos részét, addig szép formát ad a tortánknak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x10
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14735
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 06.

Ajánló

A torta alapját képező kakaós tészta önmagában is nagyon finom. Kevés porcukorral és egy pohár tejjel, vagy lekvárral megkenve, tejszínhabbal kínálva remek és nagyon könnyű sütemény. Télen jól lecsepegtetett befőttel díszthetjük, a befőtt levét pedig majd felhasználhatjuk a zselatin készítésekor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alaptészta borzasztó egyszerű, még évekkel ezelőtt olvastam a receptjét egy tinimagazinban, melyet aztán a saját ízlésem szerint kicsit átalakítottam. Gyermekkorunkban volt nagy divat babazsúrokra venni bolti piskótát, és elkészíteni ezt a pudingos-gyümölcsös-zselés tortát. A bolti piskóták elég szárazak voltak, ezzel a recepttel viszont új értelmet nyertek számomra ezek a kedves torták. 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...