r
Nosalty Logó

Gyümölcsös-pudingos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcsös-pudingos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 448 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3579 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 213 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 448 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4669.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1428 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1675 mg
  • Nátrium
    1326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.5 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1408 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 3579 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 213 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A sütőt előmelegítjük.
  2. Egy nagy tálban csomómentesre kikeverjük a tészta hozzávalóit. A masszát belesimítjuk a tortaformába, az előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a tűpróba nem jelzi, hogy kész.
  3. Amíg sül a tészta, elkészítjük a pudingot, sűrűbbre, mint ahogy előírás szerint kell.
  4. Ha a tészta megsült, hagyjuk kicsit hűlni. Kenjük meg a tetejét lekvárral vagy nutellával. Ez azért fontos, hogy ne áztassa el a puding és a zselatin majd a tésztát.
  5. Simítsuk rá a pudingot a tortára, majd rakjuk ki tetszőleges gyümölcsökkel, pl. banán, meggy, eper, kiwi, barack, málna (amit kedvelünk, vagy aminek szezonja van).
  6. A zselatinporból és a gyümölcsléből a tasak útmutatása szerint készítsünk zselatint, melyet majd ha kissé kihűl és összeáll, a torta tetejére kanalazunk.
  7. Tegyük a hűtőbe min. 12 órára, hogy jól lehűljön. Csak tálaláskor vegyük le a tortaforma kapcsos részét, addig szép formát ad a tortánknak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x10
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14660
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 06.

Ajánló

A torta alapját képező kakaós tészta önmagában is nagyon finom. Kevés porcukorral és egy pohár tejjel, vagy lekvárral megkenve, tejszínhabbal kínálva remek és nagyon könnyű sütemény. Télen jól lecsepegtetett befőttel díszthetjük, a befőtt levét pedig majd felhasználhatjuk a zselatin készítésekor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alaptészta borzasztó egyszerű, még évekkel ezelőtt olvastam a receptjét egy tinimagazinban, melyet aztán a saját ízlésem szerint kicsit átalakítottam. Gyermekkorunkban volt nagy divat babazsúrokra venni bolti piskótát, és elkészíteni ezt a pudingos-gyümölcsös-zselés tortát. A bolti piskóták elég szárazak voltak, ezzel a recepttel viszont új értelmet nyertek számomra ezek a kedves torták. 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek