r
Nosalty Logó

Gyümölcsös joghurttorta Kati konyhájából

Miczán Kati
Gyümölcsös joghurttorta Kati konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta készítés

A krém elkészítése

Díszítés

287
Kalória
6.6g
Fehérje
36.4g
Szénhidrát
13.3g
Zsír
135.2g
Víz
101.3g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
28.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta készítés

A krém elkészítése

Díszítés

Összesen 287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta készítés

A krém elkészítése

Díszítés

Összesen 3446 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta készítés

A krém elkészítése

Díszítés

Összesen 137 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    135.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    159.4 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3403.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1130 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    436.6 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1622.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    533 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1514 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    239 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1965 micro
Összesen 3446 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

Piskóta készítés

  1. A tojássárgákat simára keverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük, a tojásos masszához keverjük. Hozzáadjuk a lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt formába töltjük.
  3. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  4. Kivesszük a tortakarikából, eltávolítjuk a sütőpapírt, megtisztítjuk a karikát, s visszarakjuk bele a piskótát.

A krém elkészítése

  1. A joghurtot simára keverjük a porcukorral, a citromlével.
  2. A vizet elkeverjük a rummal és a zselatinnal, oldódásig melegítjük (nem főzzük).
  3. A zselatinos keveréket -hűtés nélkül- a joghurtos masszához keverjük.
  4. Hozzáadjuk a habbá vert tejszínt és az aprózott gyümölcsöt (a masszába kevert gyümölcs mennyisége max. 20 dkg).
  5. Az egészet a piskótára öntjük, elsimítjuk, és minimum 6 órát hűtjük. Hűtés után levesszük a karikát -miután vékony pengéjű késsel körbevágtuk-, és friss gyümölccsel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Sok-sok évvel ezelőtt kaptam a receptet a Nővéremtől, és nagyon gyakran készítem, remekül variálható a gyümölcs szezontól függően.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...