Nosalty Logó

Áfonyás-fehércsoki torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Áfonyás-fehércsoki torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 801 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 6417 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 236 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 801 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.1 g

Zsír

  • Összesen
    260.8 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7975.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    2195 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    3208 mg
  • Nátrium
    2095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    921.4 g
  • Cukor
    684 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1190.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    794 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    1367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2711 micro
Összesen 6417 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgákat a kristálycukorral habosra keverjük.
  3. A habosra kevert sárgákhoz adjuk a sütőporral elkevert lisztet 2-3 adagban. Majd a tojásfehérjehabot is óvatosan beleforgatjuk.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Tűpróba!
  5. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krémhez

  1. A krémhez a díszítéshez kiveszünk a megmosott, lecsepegtetett áfonyából kb. 12-14 dkg-ot. A többi áfonyát összetörjük, és 5 dkg kristálycukorral megszórjuk. Hagyjuk, hogy levet engedjen 1-2 óra alatt.
  2. Az áfonyát feltesszük főzni 0,5 dl vízzel. Forrástól számítva 4-5 percig főzzük, majd átpasszírozzuk annyira, hogy 50 dkg levet kapjunk. Az áfonya sűrűjét félretesszük. A lében a kockákra tört 50 dkg fehér csokoládét kevergetve felolvasztjuk. Hűtőbe tesszük pár órára (én egy éjszakára szoktam).
  3. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk pár percre. 0,5 dl vizet felforralunk. Lehúzzuk a tűzről, és a kicsavart zselatinlapokat feloldjuk benne. Kihűtjük, majd még folyékonyan belekeverjük az áfonyakrémbe. Hűtőbe tesszük kb. fél órára.
  4. A tejszínhabot felverjük. Az áfonyakrémbe forgatjuk a tejszínhabot.
  5. A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a félretett, sűrű áfonyával. Megkenjük krémmel. Rátesszük a következő piskótalapot. Erre rákenjük a sűrű áfonya másik felét. Megkenjük krémmel. Majd rátesszük a torta tetejét is. Kívülről is bevonjuk a krémmel a tortát.
  6. A tetejét megszórjuk a félretett áfonyával.
  7. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  8. Szeletelve tálaljuk ezt a finom tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 32 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 12165
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gonoszka1 428 recept

Ez a torta is a nagy családi névnapozásra készült a kókuszos csokitorta mellé. Nagyon finom, kicsit különleges ízű torta. Az általam felhasznált hozzávalókkal az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 272 kalória van. Sajnos a kép nem a legszebb, mert a nagy melegben mire felvágtuk a tortát addigra a krém kicsit megolvadt, de ez az ízélményből nem vont le semmit.

Hozzászólások

mnikkix

isteni finom lett! a krémb?l rengeteg maradt,legközelebb kevesebbet csinálok,vagy nagyobb piskótát:))

Gonoszka1

Kedves Mnikkix! Köszönöm szépen! Örülök, hogy ízlett Nektek! kisebb piskótát csináltál mint 26 cm-es? Igaz, hogy mi szeretjük ha egy torta jó krémes. A maradék krémb?l készíthetsz pohárkrémet pl:babapiskótával, egy kis tejszínhabbal, és reszelt csokival. Szép napot, és hétvégét kívánok! Üdvözlettel:Kinga

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.