r
Nosalty Logó

Meggyes gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 606 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 2423 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 201 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 606 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    108.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4588.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1264 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    1761 mg
  • Nátrium
    1396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.9 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1232 micro
Összesen 2423 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Tésztaalap készítése:
  2. A tojássárgáját és a cukrot jól elkeverjük, a tojásfehérjéből pedig kemény habot verünk.
  3. A lisztet a sütőporral elkeverjük.
  4. A sárgájából és cukorból kevert masszához forgatjuk a tojásfehérjéből vert habot és sütőporos lisztet.
  5. A tortaformát kivajazzuk és lisztezzük, beleöntjük a masszát.
  6. A sütőt előmelegítjük 180fokra és kb. 25 perc alatt megsütjük a tésztát. Tűpróba!
  7. Ha kész, kivesszük a formából és hagyom kihűlni.
  8. Krém készítése:
  9. A porcukrot és a margarint simára keverjük.
  10. A lisztet és a tejet krémmé főzzük.
  11. A tűzről lehúzva, még forrón hozzákeverjük a vaníliás cukrokat.
  12. Ezután lehűtjük.
  13. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarinos masszát és a tortaalap tetejére simítjuk.
  14. Tetejére:
  15. A megybefőttet egy szűröben hagyjuk lecsepegni.
  16. Ha lecsepegett, elkezdjük rakni a krém tetejére körbe-körbe, míg be nem fedi a torta tetejét.
  17. Ezután elkészítjük a torta zselét a tasakon leírtak szerint.
  18. Picit ezt is elhűtjük, majd a meggy tetejére öntjük.
  19. Ezután néhány órára hűtőbe tesszük a tortát, hogy összedermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22 / 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12819
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Finom, egyszerű és gyorsan elkészíthető torta.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Megcsináltam, nagyon finom volt (: Mindenkinek ízlett!

Gabcsi1984

Én is megcsináltam, annyi különbséggel hogy a krémnek 1 üveg meggybef?tt levét f?ztem egy vaníliás pudinggal plusz 3 ek cukor, aztán belekevertem az üveg meggyet (fekete erd? torta 2. rétege), remélem így is elnyeri párom tetszését szülinapján...:)

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!