Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös fasírozott

Gyümölcsös fasírozott
Gyümölcsös fasírozott
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan az almáinkat nagyon át kell válogatni, és mindig almakompót, mártás, pite nem lehet. Így arra gondoltam, én a fasírozott alapba pépesre reszelt almát is teszek. Nagyon finom lett és ki sem érződik az alma belőle, a családom dicsérte, hogy megint újítottam a megszokott ételen...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Hétvégére és vendégvárásra is tudom ajánlani...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst egy mély tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojást, majoránnát, főzőtejszínt, borsot, pirospaprikát, az áztatott és kinyomkodott zsemlét, a pépesre reszelt almát, az apróra vágott vöröshagymát, az apróra zúzott fokhagymát, és ízlés szerint sót.
  2. Ezt az egészet jól összedolgozzuk, végül a zsemlemorzsát is beledolgozzuk, és megfelezzük a masszánkat.
  3. Majd egy 38x36 cm tepsit kikenünk zsírral és ebbe tesszük rúdba az egyik adagot, a közepébe mély vájatot készítünk, amibe behelyezünk 1 és egy fél virslit. Majd betakarjuk és rúdba formáljuk, ugyanígy járunk el a másik húsmasszával is.
  4. Amikor készen vagyunk, 1 kissé felvert tojással jól megkenjük.
  5. Előmelegített sütőben, 200 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Egyszer fordítjuk sütés közben.
  6. Ha megsült, kissé állni hagyjuk és tálaláshoz szeleteljük.
  7. Köretnek lehet rizs, krumplipüré és bármilyen savanyúsággal kínálhatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x36 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 498
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás fasírt, almapépes fasírt, egybesült fasírt virslivel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2013-05-06 22:31

zióka!
Neharagudj,hogy csak most válaszolok,de hétközben ritkán vagyok gép közelben.
3 -rom evőkanál főzőtejszínt tegyél bele.
Köszike és kijavítottam hibám..
Jó éjt kivánok!

513
darált sertéshús 70 dkg
zsemle 4 db
bors 0.5 kávéskanál
főzőtejszín 3 ek
majoranna 1 tk
vöröshagyma 2 kis fej
fokhagyma 4 gerezd
tojás 2 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
alma 1 nagy db
virsli 20 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
tojás 1 db
sertészsír 1 ek