Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-sonkás stefánia vagdalt

Sajtos-sonkás stefánia vagdalt
Sajtos-sonkás stefánia vagdalt
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig próbálok valami újat kitalálni, és mivel a családom imádja a stefánia szeletet, ezzel is kipróbáltam valami újat. Ráadásul nem volt időm tojást főzni bele, így sokkal egyszerűbb és szerintem finomabb is lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a stefánia vagdaltot, fasírtot, de már unja a sima, átlagosat belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mindenek előtt kapcsoljuk/gyújtsuk be a sütőt kb. 200 fokra (gázsütő 7-es fokozat. Elnézést ha nem jól írtam a  200 fokot, de én csak a fokozatok alapján tájékozódok :) )
  2. A darált húst - ami sertés, de akár pulyka is lehetne - keverjük össze a zúzott fokhagymával - ízlés dolga, hogy 3-4 gerezd, vagy akár több - sóval, borssal, paprikával, a vízbe áztatott kenyérrel, majd tegyük bele a két egész tojást. Kicsit gyúrjuk át kézzel, amíg egynemű nem lesz.
  3. Terítsünk ki egy nagy fóliát, kenjük le alaposan margarinnal, majd szórjuk meg zsemlemorzsával.
  4. Az összeállt húst nyomkodjuk szét a fólián téglalap alakúra, minél vékonyabbra úgy, hogy olyan széles legyen, mint a fólia, és olyan hosszú, mint a tepsi amibe tesszük. Ha közben ragad a kezünkhöz, picit olajozzuk - vagy olvasztott margarinnal kenjük meg - a tetejét.
  5. Fektessük rá a sajtszeleteket (én most lapsajttal csináltam, de szerintem bármilyen sajttal jó lehet, trappista, gouda...stb.), majd a sonkaszeleteket. (Általában az ilyen ételekhez minél olcsóbb sonkát választok, mert tökéletesek, most viszont éppen a prágai sonka volt akciós. :)) Ez azért jó, mert annyira nagy, hogy 2,5 szelet elég belőle. Természetesen annyi szeletet kell ráraknunk a húsra, hogy befedje az egészet.
  6. Ezután a fólia segítségével óvatosan feltekerjük. A fóliát a tetején és a két végén szorosan ráhajtjuk.
  7. Az előmelegített sütőben fóliával kb. 30 percig sütjük, majd a fóliát kihajtogatjuk - csak a tetejéről és az oldaláról lehajtjuk, alatta ott marad - és így sütjük, míg megpirul. Ez kb. még fél óra.
  8. Ha elkészült, 1-2 cm-es szeletekre vágjuk és friss kenyérrel, vagy rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 346
elküldve: 10
receptkönyvben: 149
elkészítve: 6/15
Facebookon megjelent: -

szakács

gasztroamator

Mióta szakács: 2012.11.09.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-sonkás fasírt, lapkasajtos-prágai sonkás stefánia szelet, stefánia vagdalt sajttal és sonkával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anita-04
Anita-04 Mon, 2015-11-02 20:07

Én imádom ezt a fajta fasirttekercset! Már ezerszer elkészitettem annyi különbséggel,hogy apróra vágott vöröshagymát piritok,és kihűlés után azt is a masszába keverem. A stefániát nálunk senki sem eszi meg, ez viszont igy fantasztikus! Köszönet a receptért!

560
darált sertéshús 0.5 kg
tojás 2 db
toast kenyér 4 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
margarin 3 ek
zsemlemorzsa 6 dkg
lapkasajt 6 db
prágai sonka 10 dkg