r
Nosalty Logó

Gyümölcsleves Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gyümölcsleves Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1939 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 244 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.8 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    2618 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    865 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 1939 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előbb is felteszünk nagy fazékban 2 l vizet a fűszerekkel, felforraljuk.
  2. Amíg a víz melegszik, a sárga gyümölcsöket a meggy méretére kockázzuk.
  3. A felforrt fűszeres lébe engedjük az összes gyümölcsöt, a befőttlevekkel együtt.
  4. Amíg a leves ismét forrásba lendül, elkészítjük a sűrítést: megfelelő kancsóban 1 cs vaníliás pudingport 2 ek cukorral, 2 cs vaníliás cukorral szárazon elkeverünk, hozzáadjuk a 3 dl tejszínt v. tejfölt, és a forró léből 2-3 merőkanállal. Rúdmixerrel elegyítjük, és mehet a levesbe.
  5. Mikor újra forr, el lehet oltani alatta a tüzet.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6863
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 27.

Ajánló

Nagy fazékban kezdjük el, mert mire minden belekerül, tetemes mennyiségű leves lesz. A pudingport azért használom, mert a szokásos lisztes habarásnál sokkal könnyebb simára keverni, és nem is kell forralgatni, így a gyümölcsök sem főnek szét. Ha a természetes házi befőttek miatt a levét lehangoló fakó-szürkésnek találnánk, pár csepp piros ételfestékkel vidámíthatjuk. Esetleg a pudingpor lehet mindjárt rózsaszínű (epres? puncs?), abban már a színezék is benne van... Mint minden gyümölcsleves, hidegen is kitűnő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minthogy februárt írunk, befőttekből készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!