Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsleves Edit konyhájából

Gyümölcsleves Edit konyhájából
Gyümölcsleves Edit konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minthogy februárt írunk, befőttekből készítettem.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Nagy fazékban kezdjük el, mert mire minden belekerül, tetemes mennyiségű leves lesz. A pudingport azért használom, mert a szokásos lisztes habarásnál sokkal könnyebb simára keverni, és nem is kell forralgatni, így a gyümölcsök sem főnek szét. Ha a természetes házi befőttek miatt a levét lehangoló fakó-szürkésnek találnánk, pár csepp piros ételfestékkel vidámíthatjuk. Esetleg a pudingpor lehet mindjárt rózsaszínű (epres? puncs?), abban már a színezék is benne van... Mint minden gyümölcsleves, hidegen is kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előbb is felteszünk nagy fazékban 2 l vizet a fűszerekkel, felforraljuk.
  2. Amíg a víz melegszik, a sárga gyümölcsöket a meggy méretére kockázzuk.
  3. A felforrt fűszeres lébe engedjük az összes gyümölcsöt, a befőttlevekkel együtt.
  4. Amíg a leves ismét forrásba lendül, elkészítjük a sűrítést: megfelelő kancsóban 1 cs vaníliás pudingport 2 ek cukorral, 2 cs vaníliás cukorral szárazon elkeverünk, hozzáadjuk a 3 dl tejszínt v. tejfölt, és a forró léből 2-3 merőkanállal. Rúdmixerrel elegyítjük, és mehet a levesbe.
  5. Mikor újra forr, el lehet oltani alatta a tüzet.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 373
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóthné Edit

Mióta szakács: 2012.02.20.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

februári gyümölcsleves, vegyes gyümölcsleves, téli gyümölcsleves, tejszínes gyümölcsleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

244
meggybefőtt 175 g
cseresznyebefőtt 175 g
őszibarack konzerv 175 g
ananászkonzerv 340 g
víz 2 l
1 csipet
cukor 6 ek
fahéj 1 kk
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
narancshéj 1 kk
szegfűszeg 6 db
vaníliás pudingpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 3 dl