r
Nosalty Logó

Gyümölcshabcsókos mákos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Gyümölcshabcsókos mákos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 4152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    225.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7013.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    3280 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    799 mg
  • Foszfor
    2275 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.2 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    364 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1179 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 4152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet összedörzsöljük a vajjal, majd hozzáadva a porcukrot, a tojások sárgáját és a tejfölt lágy tésztává dolgozzuk össze. Félretesszük, amíg elkészítjük a mák-tölteléket.
  2. Egy kisebb tepsit (nálam 32x20 cm) kibélelünk sütőpapírral. Ebbe lisztezett kézzel egyenletesen belenyomkodjuk a lágy tésztát. Villával megszurkáljuk és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. 13-16 perc alatt halvány barnára sütjük. Majd kivesszük a sütőből és rákenjük a mák tölteléket. Visszatesszük a sütőbe még 10-13 percre. Ezután a tepsit kivesszük és félretesszük hűlni.

Töltelék

  1. A darált mákot folytonos kevergetés mellett felfőzzük a cukorral és a tejjel. Kihűtjük. Ha látjuk, hogy nagyon megszilárdult a mák, egy kevéske tejet még öntsünk hozzá.

Tetejére

  1. A leszemezett megmosott, lecsepegtetett fekete ribizlit egy méretes lábaskában villával kicsit szétnyomkodjuk és a tűzön kevergetve addig hevítjük, amíg gyönyörű színe nem lesz. Ezután félretesszük.
  2. A tojások fehérjét elkeverjük a cukorral és vízgőz felett kevergetve jó forróra „csípősre” hevítjük. Ezután kézi robotgép legmagasabb fokozatával kemény habbá verjük, miközben beletesszük a porcukrot és a citromlevet is. A habba belekeverjük a keményítőt, és a meleg gyümölcspépet.
  3. A gyümölcsös habot egyenletesen eloszlatjuk a mák töltelék tetején. A tepsit visszatesszük a sütőbe és 50 C-on 4-5 órát szárítjuk. Ha van, alkalmazzuk a légkeveréses funkciót.
  4. A ropogós habcsók tetejű süteményünket a sütőpapír segítségével kiemeljük a tepsiből és nagyobb kockákra vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 330 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 409
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcshabcsókos mákos pite
Lizinka_ 591 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek