r
Nosalty Logó

Gyümölccsel és krémmel töltött rácsos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Gyümölccsel és krémmel töltött rácsos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 769 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 4630 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 143 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 769 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    175.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2292.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.5 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1868.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1966 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    962 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1677 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    3235 micro
  • β-crypt
    454 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2177 micro
Összesen 4630 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Elkészítés

tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük a cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojások sárgáját.
  2. Gyors mozdulatokkal szép, sima linzertésztát gyúrunk belőle. Ha elkészültünk cipót formázunk belőle, és fóliával letakarva hűtőbe tesszük, amíg elkészül a töltelék (kb. 30-40 perc).
  3. A tortaformát kikenjük kevéske margarinnal, és meghintjük liszttel.

töltelékhez

  1. A gyümölcsöket a meggy kivételével meghámozzuk, feldaraboljuk.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk a margarint, és megpirítjuk rajta a cukrot.
  3. Amikor szép aranybarna hozzáöntjük a gyümölcsöket, és kevergetve legalább 15 percig dinszteljük.
  4. Egy lábaskában feltesszük forrni a tejet a vaníliás cukorral. Belefőzzük a búzadarát, és kevergetve kihűtjük. Amikor langyos, belekeverjük a rumot és a tojások sárgáját.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, és szép vékonyra (kb 3-4 mm) kinyújtjuk.
  6. Egy tányér segítségével tortaformánkhoz illő kört vágunk. Beletesszük a forma aljába. A tortaforma széleit is körbebéleljük a tésztával.
  7. A kihűlt gyümölcsöket a serpenyőből beleöntjük a tortaformába, és elegyengetjük. Megszórjuk kevéske magozott meggyel.
  8. Egy tojásfehérjét kemény habbá verünk, és beleforgatjuk a grízes masszába. A masszát ráöntjük a gyümölcsökre, majd egy kanál segítségével elsimítjuk.
  9. A maradék tésztát összegyúrjuk, majd kinyújtjuk. Éles késsel csíkokat vágunk belőle, és berácsozzuk a torta tetejét. Ha elkészültünk, kirakjuk egész magozott meggyel.
  10. Előmelegített sütőben kb. 1 óráig sütjük. Amikor szép aranybarna kivesszük, és kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4902
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 14.

Ajánló

Ez a tészta mennyiség 22 cm átmérőjű kör alakú tortaformához pont elég. Ha nagyobb a forma, a hozzávalók mennyiségét arányosan növelni kell.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölccsel és krémmel töltött rácsos torta
Lizinka_ 588 recept

A torta belsejében lévő töltelék miatt sláger nyaranta ez a süti. 

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek