r
Nosalty Logó

Csíkos barackos Salamon Csillától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Csíkos barackos Salamon Csillától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A linzerhez

A piskótához

Összesen 1786 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A linzerhez

A piskótához

Összesen 7146 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A linzerhez

A piskótához

Összesen 350 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2498.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    1060 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.7 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    748 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    715 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 1786 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    402.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    1738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9994.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    2414 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    4241 mg
  • Nátrium
    2657 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    774.9 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    641.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2993 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    1451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2859 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1585 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2293 micro
Összesen 7146 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 350 Kcal

Hozzávalók

A linzerhez

A piskótához

Elkészítés

A linzerhez

  1. Lisztetsütőporral elvegyítjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, tojást és a tejfölt, és összegyúrjuk.
  2. Egy maréknyi tésztát elveszünk, a nagyobb részt kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe rakjuk, és megkenjük baracklekvárral.
  3. Piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a sütőporral, dióval elvegyített lisztet, végül a fehérjékből felvert kemény habot. Ezt a masszát ráöntjük a lekvárral megkent linzertésztára.
  5. A maradék linzerből 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk, és a piskóta tetejére fektetjük, és előmelegített sütőbe sütjük.
  6. Tetejére a csokit feldaraboljuk, és az olajon megolvasztjuk, és a kihűlt tésztára folyatjuk, majd megszórjuk dekor cukorkával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1683
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csíkos barackos Salamon Csillától
Salamon Csilla 1188 recept

Bármilyen ízű lekvárral meg lehet kenni, ha nincs baracklekvár.

Hozzávalók

A linzerhez

A piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.