r
Nosalty Logó

Csevap sertéshúsból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsófi.M
Csevap sertéshúsból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1198 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2398 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2430.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    1114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1198 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4860.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1665 mg
  • Nátrium
    2229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 2398 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütés napján reggel összeállítjuk a húst. A darált húst összekeverjük a tojássárgájával, a reszelt lilahagymával, ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával, chilivel, és ha túl folyósnak tűnik, akkor kis zsemlemorzsával.
  2. 3-4 órát a hűtőben pihentetjük.
  3. Begyújtjuk a sütőt - ha van, akkor a grillfokozatot, 180 fokra.
  4. Kis kolbászkákat készítünk a húsból, egy sütőrácsra alufóliát teszünk, kicsit beolajozzuk, majd a kolbászkákat rásorakoztatjuk. A tetejüket is pici olajjal megkenjük.
  5. 15-20 perc alatt, egyszer megforgatva pirosra sütjük.
  6. A tejfölt összekeverjük ízlés szerint fokhagymával.
  7. Grillezett pitával tálaljuk, melléöntjük a tejfölös szószt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 28299
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 30.

Ajánló

Sörrel az igazi.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csevap sertéshúsból
Zsófi.M 39 recept

Csevapra vágytunk a pünkösd előtti hétvégén, de sajnos már csak későn értünk oda a boltba, így nem volt marhahús, ami a csevap hivatalos másik hozzávalója, birkahúsról pedig nem is álmodtunk. Így maradt a darált sertéshús, de megfelelően fűszerezve így is nagyon finom, és nagyon gyorsan készen van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!