Nosalty Logó

Gyors pizzás táska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyors pizzás táska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 637 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 2546 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 206 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 637 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3874.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 2546 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1630 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A felkockázott hagymát pici olajon aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott gombát. Ezzel kicsit átforgatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Adunk hozzá sót, borsot, bazsalikomot, oregánót. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a kukoricát. Adunk hozzá egy kis cukrot is, a paradicsompüré savanysága miatt.
  2. Ha úgy gondoljuk, nem lett elég sűrű liszttel sűríthetjük a következő módon. 1-2 ek lisztet teszünk egy kis tálba és a hús levéből merünk rá pár kanállal, habverővel csomómentesre kavarjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Ezután összefőzzük, ha szükséges még ízesítjük.
  3. Nekikezdhetünk a tésztának. Kimérjuk egy tálba a lisztet, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot,a fűszereket és az olajat. Aprán adagoljuk a langyos vizet, addig amíg egy nyújtható (nem ragadós) tésztát kapunk.
  4. Félbevágjuk a tésztát, a felét félretesszük egy folpackba csomagolva, hogy ne száradjon. A másik felét jól belisztezett deszkán kb 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Felkockázzuk (kb 15×15 cm).
  5. A közepére halmozunk egy kis reszelt sajtot, majd ráhalmozunk kb 2 evőkanállal a húsból. A széleit megkenjük tojással, majd összehajtjuk. A széleit jól összenyomkodjuk. A tetejét megkenjük tojással és már mehet is a sütőbe.
  6. Majd elővesszük a tészta másik felét, és sütés közben ezt is az előbb leírtak alapján előkészítjük.
  7. Aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8098
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Laktató, hűtést nem igénylő, melegen és hidegen is fogyasztható, egyszerűen szállítható kajcsira volt szükség

Hozzászólások

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek