r
Nosalty Logó

Gyors gyümölcsös torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanna
Gyors gyümölcsös torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 3515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6012.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1660 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2251 mg
  • Nátrium
    1599 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.5 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    1060 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1476 micro
Összesen 3515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. Először elkészítjük a tésztát a következők szerint: a cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal. Apránként hozzáadjuk az olajat, valamint a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket.
  2. A masszát kizsírozott és lisztezett csatos tortaformába töltjük, és tűpróbáig sütjük.
  3. Míg a tészta sül, a krémmel bíbelődünk: A pudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük, de 3 dl tejet és ½ dl fehérbort használunk hozzá.A kész krémet egy kissé hűlni hagyjuk.
  4. Miután az elkészült piskótalap kihűlt, vízszintesen kettévágjuk és ismét köré igazítjuk a csatos tortaforma oldalát.
  5. Az alsó tésztalapot először lekváttal kenjük meg, majd a krém fele következik.
  6. Ráigazítjuk a második tésztalapot és rákenjük a maradék krémet.
  7. A torta tetejét gyümölccsel rakjuk ki és hűtőben pihentetjük.
  8. Néhány óra elteltével óvatosan lehúzzuk róla a tortagyűrűt, és már tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10169
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 06.

Ajánló

Édes fehérbor (pl. Tokaji) kiválóan illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sógorom nagyon szereti a pudingos édességeket; a legtöbb receptemet már „ellőttem”, ismételni magamat pedig nem szerettem volna a legutóbbi szülinapja alkalmával, így kénytelen voltam valamit gyorsan kitalálni... Így született a régi jó kevert tészta és a borhabtorta krémjének ötvözetéből ez az édesség... Szerencsére sikert aratott, újból el kellett készítenem egy későbbi vendégség során...

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek