Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors gyümölcsös torta

Gyors gyümölcsös torta
Gyors gyümölcsös torta
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sógorom nagyon szereti a pudingos édességeket; a legtöbb receptemet már „ellőttem”, ismételni magamat pedig nem szerettem volna a legutóbbi szülinapja alkalmával, így kénytelen voltam valamit gyorsan kitalálni... Így született a régi jó kevert tészta és a borhabtorta krémjének ötvözetéből ez az édesség... Szerencsére sikert aratott, újból el kellett készítenem egy későbbi vendégség során...

hozzávalók / 12 adag

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

ajánlat

Édes fehérbor (pl. Tokaji) kiválóan illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a tésztát a következők szerint: a cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal. Apránként hozzáadjuk az olajat, valamint a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket.
  2. A masszát kizsírozott és lisztezett csatos tortaformába töltjük, és tűpróbáig sütjük.
  3. Míg a tészta sül, a krémmel bíbelődünk: A pudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük, de 3 dl tejet és ½ dl fehérbort használunk hozzá. A kész krémet egy kissé hűlni hagyjuk.
  4. Miután az elkészült piskótalap kihűlt, vízszintesen kettévágjuk és ismét köré igazítjuk a csatos tortaforma oldalát.
  5. Az alsó tésztalapot először lekváttal kenjük meg, majd a krém fele következik.
  6. Ráigazítjuk a második tésztalapot és rákenjük a maradék krémet.
  7. A torta tetejét gyümölccsel rakjuk ki és hűtőben pihentetjük.
  8. Néhány óra elteltével óvatosan lehúzzuk róla a tortagyűrűt, és már tálalhatjuk is.
  • sütési hőfok: 195°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 781
elküldve: 5
receptkönyvben: 94
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna

Mióta szakács: 2012.01.13.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pudingos gyümölcstorta, vaníliás gyümölcstorta, gyümölcstorta vaníliapudingosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

291
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojássárgája 6 db
barna cukor 10 ek
napraforgó olaj 10 ek
finomliszt 10 evőkanál
1 csipet
sütőpor 1 csomag
tojásfehérje 5 db
cukrozatlan kakaópor 3 ek
pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
édes fehérbor 0.5 dl
cukor 2 ek
lekvár/ dzsem 10 ek
eper 50 dkg