r
Nosalty Logó

Pudingtorta karamellöntettel

Gabys
Pudingtorta karamellöntettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A pudingokhoz

Az összeállításhoz

A karamell öntethez

425
Kalória
11.6g
Fehérje
70.7g
Szénhidrát
8g
Zsír
21.2g
Víz
92.5g
Koleszterin
653.3mg
Élelmi rost
43.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A pudingokhoz

Az összeállításhoz

A karamell öntethez

Összesen 425 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A pudingokhoz

Az összeállításhoz

A karamell öntethez

Összesen 2543 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A pudingokhoz

Az összeállításhoz

A karamell öntethez

Összesen 135 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 425 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2972.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1578 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    424 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 2543 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    6.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A 3 tojásos piskótához külön választjuk a tojásokat, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájával és a liszttel a habot óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. (Tűpróbáig sütjük.) Tepsiből kivéve hűlni hagyjuk.
  2. Egy nagyobb tálat kibélelünk folpackkal úgy, hogy minden oldalán bőven lelógjon, később be tudjuk fedni vele a tortát.
  3. Megfőzzük a pudingokat a zacskón lévő előírás szerint3 ek cukorral.
  4. A tál aljára kevés tejkaramellás pudingot öntünk, a tejben megmártott babapiskótákat kis kihagyásokkal a tál szélére állítgatjuk, a pudingba kissé belenyomkodva.
  5. A piskótából csíkokat vágunk, és a tál aljára tesszük (a pudingra) szintén kihagyásokkal.
  6. Ráöntünk egy kevés vaníliás pudingot, ismétteszünk rá piskótacsíkokat, leöntjük a karamellpudinggal. Addig rétegezzük, amíg van a hozzávalókból, a tetejére vékony pudingréteg kerüljön.
  7. A folpackot szorosan ráhajtogatjuk, és betesszük a hűtőbe. Legalább 2-3 órát legyen a hűtőben (praktikusabb 1 éjszakára bent hagyni).
  8. Tálalásnál: hajtogassukki a folpackot, tegyünk tányért a tál tetejére, és gyors mozdulattal fordítsuk át, majd a folpackot szedjük le róla.
  9. A karamell öntethez 3 ek cukrot megolvasztunk egy edényben, kevergetve.
  10. A hidegtejben keverjük el a pudingport, ha mézszínűre karamellizálódott a cukor, öntsük rá a tejet. Sisteregni fog, olyan, mintha leragadt volna az edény aljára, de ahogy melegszik a tej, a cukor is felolvad. Kevergetve segítsük fel az edény aljáról a cukrot. Ha teljesen felolvadt, tegyük bele a vajat, keverjük el 1-2 percig, kavargatvafőzzük.
  11. Ha langyosra hűlt, az öntettel atortánkat körbelocsolgatjuk egy kiskanál segítségével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A másik süteményből kimaradt a piskóta, volt itthon maradék babapiskóta is. Összepárosítottam. Ez lett belőle.:) A pudingot főzés után melegen kezdjük el önteni, rétegezni. NEM kell megvárni, míg kihűl! A tálam magassága 10 cm, átmérője a tetején 24 cm.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...