r
Nosalty Logó

Pudingtorta karamellöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Pudingtorta karamellöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A pudingokhoz

Az összeállításhoz

A karamell öntethez

Összesen 425 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A pudingokhoz

Az összeállításhoz

A karamell öntethez

Összesen 2543 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A pudingokhoz

Az összeállításhoz

A karamell öntethez

Összesen 135 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 425 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2972.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1578 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 2543 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A pudingokhoz

Az összeállításhoz

A karamell öntethez

Elkészítés

A piskótához

  1. A 3 tojásos piskótához külön választjuk a tojásokat, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájával és a liszttel a habot óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. (Tűpróbáig sütjük.) Tepsiből kivéve hűlni hagyjuk.
  2. Egy nagyobb tálat kibélelünk folpackkal úgy, hogy minden oldalán bőven lelógjon, később be tudjuk fedni vele a tortát.
  3. Megfőzzük a pudingokat a zacskón lévő előírás szerint3 ek cukorral.
  4. A tál aljára kevés tejkaramellás pudingot öntünk, a tejben megmártott babapiskótákat kis kihagyásokkal a tál szélére állítgatjuk, a pudingba kissé belenyomkodva.
  5. A piskótából csíkokat vágunk, és a tál aljára tesszük (a pudingra) szintén kihagyásokkal.
  6. Ráöntünk egy kevés vaníliás pudingot, ismétteszünk rá piskótacsíkokat, leöntjük a karamellpudinggal. Addig rétegezzük, amíg van a hozzávalókból, a tetejére vékony pudingréteg kerüljön.
  7. A folpackot szorosan ráhajtogatjuk, és betesszük a hűtőbe. Legalább 2-3 órát legyen a hűtőben (praktikusabb 1 éjszakára bent hagyni).
  8. Tálalásnál: hajtogassukki a folpackot, tegyünk tányért a tál tetejére, és gyors mozdulattal fordítsuk át, majd a folpackot szedjük le róla.
  9. A karamell öntethez 3 ek cukrot megolvasztunk egy edényben, kevergetve.
  10. A hidegtejben keverjük el a pudingport, ha mézszínűre karamellizálódott a cukor, öntsük rá a tejet. Sisteregni fog, olyan, mintha leragadt volna az edény aljára, de ahogy melegszik a tej, a cukor is felolvad. Kevergetve segítsük fel az edény aljáról a cukrot. Ha teljesen felolvadt, tegyük bele a vajat, keverjük el 1-2 percig, kavargatvafőzzük.
  11. Ha langyosra hűlt, az öntettel atortánkat körbelocsolgatjuk egy kiskanál segítségével.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5989
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptkategóriák

A másik süteményből kimaradt a piskóta, volt itthon maradék babapiskóta is. Összepárosítottam. Ez lett belőle.:) A pudingot főzés után melegen kezdjük el önteni, rétegezni. NEM kell megvárni, míg kihűl! A tálam magassága 10 cm, átmérője a tetején 24 cm.

Hozzászólások

Miss Sweetly

Kedves Gabys! Nagyon étvágygerjeszt?!! Mit nem adnék most itt ült? helyemben egy falatért! :) Elmentettem, nagyon tetszik! Üdvözlettel: Miss Sweetly

Gabys

Kedves Miss:) Nem egy falatot, egy egész szeletet szívesen adnék:) Köszönöm a dicséretet, remélem Neked is ízleni fog. Szép estét kívánok: Gabi

Torma

Hogy Te milyen jokat kitalalsz Gaboca! Biztis isteni a vaniliaval, meg a karamellel! Mar megcsodaltam a karamellszoszodat!!!Van egy hasonlo receptem, ami csaladi kedvenc; az is babapiskotas, karamellkremmel, tejszinhabbal a tetejen....Majd ezt kiprobalom, koszi, mentettem, Pusszancs, Tormus :)

Gabys

Próbáld csak ki Tormácska:) Nem túl édes, tudom, hogy nem szereted. De ha karamellöntetemet is kibökted, remélem ez beválik:) Pusszancs Gabóca:)

Éva-Anyóca

Gabys! Ez csodálatos, guszta, finomság. :) Ahogy szoktam mondani, valamire ha nagyon finom, : h?ha, ez tutira nagyon ott van!!.....Jelen pillanatban ez a baj, hogy ott van (volt), én meg csak szemmel tudom itt enni :( , ...csak a gondok-tennivalók, kissé alább hagynának, - és nekikezdenék ennek a finomságnak, feltétlen,- most össze futott a nyál a számban,....:) Köszönöm a receptet. Éva-Anyóca

Gabys

Jót nevettem Anyóca:) Az a baj, itt sincs..nemcsak ott:DD Remélem ízleni fog, itthon kis családom apraja-nagyja gyorsan befalta:) Nagyon szép napot Neked:) Gabi

Éva-Anyóca

Kedves Gabys! Nagyon szép tavaszias hétvégét kívánok! :-D Amint el fogom készíteni, és a család nem csak a képen keresztül fogja felfalni, ( mert ebben baromi jók vagyunk!!! :) ), - ...megírom. :) Éva-Anyóca

Marti48

Phuuu!!! Maris talatam Nalad valamit, amit rögtön el is teszek! Kerdes: lehet csak babapiskotabol is elkesziteni? /nem igen van az embernek maradek piskotaja...:)/ - avagy jo a keszen vett tortalap is? Köszi a receptet! Irto guszta, es ami nalam fontos szempont: könnyen elkeszithetö! Üdv.: Marti

Gabys

Persze Márti, mindkett? jó. Nekem volt maradék piskótám + babapiskótám. Nem muszáj tortalapot venni hozzá, hibátlan lesz csak babapiskótából is. Na meg gyorsabb is:) Tudod ez olyan mit kezdjek a maradékokkal cím? süti:) Ha elkészíted, remélem ízleni fog. Szió:) Gabi

Marti48

Szuper, köszi! Tudod, en nem vagyok nagy cukrasz, es inkabb biztosra megyek az alapanyagokat illetöleg:) Hamarosan elkeszitem! Szep estet kivanok! Marti

Gabys

Teljesen igazad van Márti. Én is inkább kérdezek, ha nem vagyok valamiben biztos. Tök mind1 h az ember rutinos vagy sem:) Várom a véleményedet majd. Jó éjt Neked:) Gabi

Csiki Piroska

Gabikám, a tegnap elkészült, nagy örömöt szereztem az unokámnak. Köszi a receptet. Puszi: Piroska

Gabys

Igazán örülök Piroskám, hogy ezzel az egyszer? sütivel sikerült örömet szerezned az unokádnak:) Remélem máskor is biztat majd, hogy készítsd el neki:))) Puszim:) G

Hozzávalók

A piskótához

A pudingokhoz

Az összeállításhoz

A karamell öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek