r
Nosalty Logó

Gyors és egyszerű tortellini á la Posgay

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sPM
Gyors és egyszerű tortellini á la Posgay
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta megfőzése

A szósz elkészítése

Tálalás

Összesen 1557 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta megfőzése

A szósz elkészítése

Tálalás

Összesen 3111 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta megfőzése

A szósz elkészítése

Tálalás

Összesen 230 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3848.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1118 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    1494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    646 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 1557 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    178.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7696.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    2236 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    2073 mg
  • Nátrium
    2987 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    563 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 3111 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

A tészta megfőzése

A szósz elkészítése

Tálalás

Elkészítés

A tészta megfőzése

  1. Egy közepes edényben a vizet feltesszük a tűzhelyre, majd forráskor belerakjuk a tésztát.
  2. Amint a tortellinik elkezdenek a víz felszínére úszni, még három percig főzzük.
  3. Ha megfőttek, leöntjük a vizet, és félrerakjuk.

A szósz elkészítése

  1. Amíg a tészta fő, egy másik edényben a felvágott újhagymát a vajon megpároljuk.
  2. A hagyma megpárolása után beleöntjük a tejfölt, ízlés szerint pirospaprikát, sót és borsot adunk a tejfölhöz. Egy evőkanál gulyáskrémet adunk a szószhoz. Sűrűn kevergetjük.
  3. Megvárjuk, míg felmelegszik, és tálaljuk.

Tálalás

  1. A tészta egy részét tányérra rakjuk, a szószból néhány merőkanálnyit öntünk rá, és megszórjuk reszelt sajttal.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3735
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 17.

Ajánló

Ajánlom azoknak, akik gyorsan szeretnének laktató ételt készíteni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A receptet évek óta készítjük, ha kevesebb idő áll rendelkezésre a főzésre. Mindig valamivel kiegészítjük, például a hagyma mellett még baconkockát is sütünk bele.

Hozzávalók

A tészta megfőzése

A szósz elkészítése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek