Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtszószos-zöldséges sajtos tortellini

Sajtszószos-zöldséges sajtos tortellini
Sajtszószos-zöldséges sajtos tortellini
47 perc / előkészület: 10 perc főzés: 17 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azon gondolkodtam, hogy milyen szószt főzzek a sajtos tortellinihez? Az egész család szereti a sajtot, így nem tűnt furcsának, hogy az is sajtos legyen. Nemrég készítettem egy kecskesajtos szendvicskrémet, a lánykám szereti a bagelt krémsajttal vasárnapi reggelire, a férjemnél meg most cottage cheese "hullám" van, és azt eszi szinte minden nap. Mindegyikből volt egy kis maradék, de egyiknek sincs karakteres íze, ezért vettem hozzá a kéksajtot. Arról pedig eszembe jutott egy itteni nagy kedvenc az éttermekben, csípős csirkeszárnyak kéksajtos mártogatóval. Szóval a cayenne borsot meg azért raktam bele. Viszont, hogy kicsit egészségesebb legyen, zöldség meg néhány maroknyi zabpehely is került bele. Aki olyan nagy sajtevő, mint mi, az tudja, hogy milyen "mellékhatása" van a sajtnak, ha túl sokat eszünk belőle. Szóval a rostos anyagok nem ártanak mellé. :o)

hozzávalók / 6 adag

a sajtszószhoz

továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

a sajtszószhoz

  1. Egy kis lábasban keverjük össze a lisztet a tejjel, sóval, frissen őrölt borssal meg a cayennel. Használjunk habverőt, akkor nem lesz csomós.
  2. Közepes lángon főzzük kb. 10 percig, folyamatosan kevergetve. Amikor jó sűrű, rakjuk bele a sajtokat, hagyjuk, hogy felolvadjanak, de még mindig kevergessük, nehogy lesüljön az alja. Vegyük le a tűzről.

továbbá

  1. Az én tortellinim azt mondta, hogy fagyosan is fel lehet használni, így én azt nem főztem ki. Ha kifőzős fajta, akkor bő, forró, sós vízben főzzük ki, és szűrjük le.
  2. A zöldségeket rakjuk forrásban lévő vízbe, főzzük 4-5 percig, majd szűrjük le. Sózzuk, borsozzuk, keverjük össze a tésztával. Öntsük rá a sajtszószt, óvatosan forgassuk össze.
  3. Egy tepsit kenjünk ki leheletnyi olajjal, szórjuk meg a zabpehellyel, végül kanalazzuk bele a zöldséges-szószos tésztát. Lefóliázva süssük meg. Nekem 40 perc kellett, amiért fagyos volt a tészta, kifőzöttel kb. 20 perc a sütés.
  4. Amikor levesszük a fóliát és rotyog a szósz (a tepsi közepénél is, nem csak a szélénél), akkor van kész.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 33x23x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 414
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
723 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtmártásos tortellini, extra sajtos tortellini, tortellini soksajtos mártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

489
finomliszt 5 dkg
tej 6 dl
1 teáskanál
fekete bors 0.5 kávéskanál
cayenne bors 0.25 teáskanál
kecskesajt 10 dkg
kéksajt 5 dkg
krémsajt 10 dkg
cottage cheese 15 dkg
tortellini 30 dkg
zöldségkeverék 45 dkg
zabpehely 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek