r
Nosalty Logó

Gyors egészben sült karfiolrózsa

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
dori0522
Gyors egészben sült karfiolrózsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 125 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3431.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    3187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    261 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 496 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kapcsoljuk be a sütőt és melegítsük elő 200 fokra (alul-felül sütés és légkeverés). Mossuk meg a karfiolt, tisztítsuk meg az összes levelétől, és vágjuk le a torzsáját.
  2. Tegyük bele egy tűzálló tálba, és locsoljuk meg jól extra szűz olívaolajjal úgy, hogy mindenhol jól érje. (Az olívaolajtól lesz majd szép aranybarna.)
  3. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint, és a kezünkkel jól masszírozzuk bele az egészet a karfiolba.
  4. Takarjuk le úgy alufóliával, hogy sehol se legyen rés, és tegyük be az előmelegített sütőbe. Süssük 40-50 percig letakarva (karfiol méretétől függően), amíg a karfiol meg nem puhul.
  5. Közben olvasszuk meg a vajat (tejmentes diétában valamilyen növényi vajat vagy olívaolajat is használhatunk), és keverjük bele az apróra vágott zöld fűszereket.
  6. Miután a karfiol megpuhult, vegyük le a fóliát, csurgassuk meg jól mindenhol a zöldfűszeres vajjal, és pirítsuk 10 perc alatt aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2054
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors egészben sült karfiolrózsa
dori0522 4 recept

Tökéletes ebéd azokon a napokon, amikor nem szeretnénk a tűzhely mellett állni, és sokat az előkészületekkel bíbelődni. Egy nagyon egyszerű és gyors vegetáriánus finomság, ami biztos nagy sikert arat a családban. Mi kölessel és céklával ettük, nagyon finom. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek