Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nápolyi articsóka

Nápolyi articsóka
Nápolyi articsóka
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor sikerül szép, friss articsókához jutnom, mindig igyekszem olyan ízű ételeket készíteni belőle, amelyek régi - vagy nem túl régi :-D - emlékeket idéznek.
Ez a recept is ilyen. Egy kedves ismerősöm szokta így készíteni az articsókát, nem messze Nápolytól. Pillanatok alatt kész van, s nagyon finom.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az articsókát megpucoljuk egészen a szív részig. Kivágjuk a szőröket is, nyolc részre vágjuk, majd a citromot a vízbe facsarjuk, és beletesszük az articsóka darabokat.
  2. A fokhagymát apró darabokra vágjuk, és a felmelegített olívaolajon 1-2 percig pirítjuk, majd beletesszük az articsóka darabokat, az apróra vágott olívabogyót és a szintén apróra vágott kapribogyót, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. Hozzáteszünk 8-10 evőkanál citromos vizet, legalábbis én ezt használom sima víz helyett, melyben az articsóka volt, közepesre vesszük a kis gázrózsa lángját, lefedjük a serpenyőt, és elkezdjük párolni az articsókákat. Figyeljük, nehogy a víz elfogyjon alóla. Ha megtörténne, pótoljuk citromos vízzel. Néha szurkáljuk meg villával, de kb. 15-20 perc alatt elkészül.
  4. Ha megpuhult az articsóka, tányérra tesszük, s megszórjuk tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 822
elküldve: 4
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
adag: 1 főre
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

carciofi napoletana, fűszeres articsókás egytál, olajbogyós articsóka nápolyi módra

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szacsiga
szacsiga / szacsiga Thu, 2014-04-17 15:27

Jól hangzik ez a recept, megkérdezhetem, hogy miért mindenhol elengedhetetlen kelléke a receptnek a citrom/citromos víz?

172
articsóka 1 db
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 0.5 gerezd
kapribogyó 4 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citrom 0.5 db
víz 2.5 dl
petrezselyem 2 csipet
olajbogyó 6 db