Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Currys - mézes csirkemellkockák

Currys - mézes csirkemellkockák
Currys - mézes csirkemellkockák
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Semmi különös. Olvastam mézes csirkemelles recepteket, és ezt ötvöztem belőlük.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Valamilyen semleges ízű köret illik mellé, pl. burgonyapüré.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon fehéredésig pirítjuk a csirkemellet.
  2. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk tovább, amíg levet nem enged.
  3. A mézet mikróban feolovasztjuk, és összekeverjük az olívaolajjal, citromlével és curryvel, majd ráöntjük a húsra.
  4. Fedő nélkül addig sütjük, míg a leve el nem párolog, és a hús szép, pirult színt nem kap.
  5. Tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 617
elküldve: 0
receptkönyvben: 185
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Annamari

Mióta szakács: 2011.07.31.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pikáns csirkemell, mézes-currys csirke

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bubiss92
bubiss92 / bubiss92 Tue, 2014-01-14 14:40

Nagyon finom lett a csirke! igaz én bagrena mézet használtam, kicsit édesebb lett tőle szerintem, de semmi gond, egy kis prosciutto-s krumplipürével ellensúlyoztam :) igy tökéletes lett :) köszi a receptet! üdv.

adam.kasza
adam.kasza Thu, 2011-09-22 20:24

Megcsináltam, jó lett. Nekem a szószba egy kis fokhagyma is bepofátlankodott. Köszönjük a receptet!

Üdv:
Á.

szneki
Szneki / szneki Mon, 2011-08-15 21:18

Kedves Annamari!
nekem is tetszik a recept,mentettem,valamikor elkészítem:)
üdv..zsuzsi

oreganyo
oreganyo Mon, 2011-08-15 12:00

Tetszik a recepted Annamari, ezt kipróbálom valamelyik hét végén. Egy-két hétig várnom kell vele, mert most vörösboros "marhatokányt" csináltam csirkemellből puliszkával és azért nem lehet ilyen sűrűn csirkét enni, néha zsírosabb hús is kell.
Üdvözlettel: Öreganyó

421
csirkemell filé 100 dkg
olívaolaj 2 ek
olívaolaj 1 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
méz 1 dl
curry por 1 kk
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint