Nosalty Logó

Csípős-savanyú leves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Csípős-savanyú leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 157 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 627 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 28 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1758 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    1495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3063 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 157 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7031.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    5978 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1400 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    12252 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1701 micro
Összesen 627 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    230 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 28 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk és az alaplében megfőzzük.
  2. A répát és a pórét gyufaszál méretűre felvágjuk és a léhez adjuk. Ezzel 5 percig főzzük. Nem szabad túlfőzni, mert akkor a zöldség nem lesz ropogós.
  3. A bambuszrügyet is felcsíkozzuk és ezzel további 3 percet főzzük.
  4. A szójaszószt a borecettel, a chilivel, a keményítővel és egy kevés vízzel simára keverünk és a leveshez adjuk.
  5. A 2 tojást felverjük és óvatos kevergetés közben lassan a levesbe csurgatjuk.
  6. Tűzről lehúzzuk és tálalhatjuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 133026
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kedvenc kínai levesem. Legtöbbször egy hatalmas fazékkal készül belőle. Számomra megunhatatlan. Nagyon gyorsan és egyszerűen megfőzhető.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

ma ettem ilyen levest (bár nem én készítettem, étteremb?l hozattuk), de nagyon finom volt!!!! szeretem a csíp?s dolgokat, de ez egy kicsit nekem is "sok" volt...:) 2-3 kanál után meg kellett állni "pihenni"...:) na a lényeg, én is megtanulom azt a levest, kedvenc lesz!

Törölt felhasználó

Megcsinaltam ezt a levest. A gyerekek miatt csak utolagosan mi felnottek raktunk bele erospistat, de igy is nagyon finom volt. Az utolagos pistazas elonye,hogy mindenki izlesenek megfelelo mennyiseget hasznalhat! Koszonet a sok jo receptert! anyaca39

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen!!!:-) Üdv kiki

Törölt felhasználó

igen, ez nálunk is bevált "trükk"..., hogy csak utólagosan "csíp?zünk"! :)

Törölt felhasználó

Nálam alap kellék hozzá a Shitake és Fafül gomba (szárítva lehet kapni, 30 perc áztatás után feldarabolva mehet a fôzôlébe) Némi tofu is jót tud tenni.

Törölt felhasználó

Kiváló recept! Nagyon köszönöm! Talán egy kicsit több keményít? szükséges az "éttermi" s?r?ség eléréséhez, de amúgy az ízhatás, és az a f?zés egyszer?sége mindent "überel"! Shitake vagy fafülgomba mindenképp kell bele, bambuszrügy b?ven mehet. Nagyon köszönöm: hatalmas fazékkal f?zzük!

Törölt felhasználó

Szívesen! Örülök, hogy ízlett! Nálunk is dupla vagy tripla adaggal készül. Üdv kiki

Törölt felhasználó

Mehet bele tofu, centiméteres kockákban. Szárított gomba szintén. Ha 1 tojáshoz 3 ev?kanál vizet adsz és úgy vered fel, sokkal selymesebb lesz a levesben. Az Er?s Pista... Hát, ki hogy szereti. Maradok a csilinél. Végül is nem gulyás.

Törölt felhasználó

Egy kicsit meg kell védjem az Er?s Pistát, a Magyarországon él? kínai szakácsok is szívesen alkalmazzák, és nem kell félni t?le, mert nem veszíti el az étel a kínai jelleget. Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Szia Borecet helyett lehet rendes ecet? Illetve ugyanannyi kell bel?le? Köszönöm.

Törölt felhasználó

Szia! Borecet az igazi bele, egész más íze van mint a sima ecetnek, de természetesen azért el nem rontja az ételt a sima ecet sem. Arra kell vigyázni, hogy lényegesen kevesebb kell bel?le, mivel a borecet 6%-os a háztartási ecet pedig 10 vagy 20%-os. üdv Kiki

Törölt felhasználó

nagyon jó a recept Kiki, én is gomba párti vagyok, s az enyém egy kicsit s?r?bb és sötétebb, lehet a gomba, lehet a szójamártás. Amúgy gratulálok, ez a leves a húsleves, zöldborsóleves után következik a rangsorban. Persze én is inkább nyers csilit használok aprózva, de kinek a pap....... Gratulálok!!!, mert aki ezt a levest szereti - rossz ember nem lehet!!!

Törölt felhasználó

nagyon jó a recept Kiki, én is gomba párti vagyok, s az enyém egy kicsit s?r?bb és sötétebb, lehet a gomba, lehet a szójamártás. Amúgy gratulálok, ez a leves a húsleves, zöldborsóleves után következik a rangsorban. Persze én is inkább nyers csilit használok aprózva, de kinek a pap....... Gratulálok!!!, mert aki ezt a levest szereti - rossz ember nem lehet!!!

Törölt felhasználó

Szia! Köszi! Nálam is nagy kedvenc ez a leves.! üdv kiki

TIBIAPU

S?r?n csinálom, egy barátom Pekingben született feleségét?l tanultam, nem étkezési hanem TAPIOCA keményít?t rakok bele mert az pont fordítva dolgozik mint a zselatin, forrón kocsonyásodik be. Kínai boltokban minden eredeti anyagot meg lehet kapni a szárított gombától, bambuszrügyön, tapioca keményít?n (angol nyelv? cimkén "tapioca starch") keresztül a kínai barnaecetig, valamint a feketebab szószt is, amib?l egy ev?kanállal rakok egy ekkora adagba..

Törölt felhasználó

Az én családom függ?vé vált! A fafülgomba nagy mennyiségben van jelen az én levesemben. Szoktam még barna nádcukorból grillázst készíteni, ezzel édesítem meg, és még színt is ad a levesnek. Egy ev?kanál Oister szósz még jobban feldobja!

Heimdall

Köszi a receptet! Megcsináltam és nagyon finom lett, bár én jóval több er?s pistát tettem bele:)

Törölt felhasználó

Tibiapu! Nem tapioca, hanem tápióka. Van rá szavunk a saját anyanyelvünkben.

Törölt felhasználó

Én bambuszrügy helyett babcsírával készítem, csirkehús helyett az el?z? napról maradt sült húst használom fel , valamint nagyon jól megy hozzá a tofu kockákra vágva . Egyébként az egyik kedvencem... Isteni.... !

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek