Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres linzer zablisztből

Gyömbéres linzer zablisztből
Gyömbéres linzer zablisztből
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Októberben sok-sok családtagnak szülinapja van nálunk.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A ragasztáshoz

A díszítéshez

ajánlat

Ez dupla adag! Lehet felezni a mennyiséget. De felesleges!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagy keverőtálban kikeverjük a vajat a cukrot és a tojásokat.
  2. Apránként belekeverjük a liszteket, a sütőport és a gyömbérport.
  3. A citrom reszelt héját és a vaníliás cukrot, pici sót hozzáadunk.
  4. Összegyúrjuk, és még annyi lisztet keverünk hozzá, hogy ne legyen ragacsos.
  5. Kb 1 óra 20 percre hűtöbe tesszük.
  6. Bőven lisztezett deszkán kiszaggatjuk kedvenc formáinkkal.
  7. Vizes ecsettel megkenjük (nem tojással!).
  8. Darált dióval vagy kristálycukorral megszórhatjuk kissé.
  9. Sütőpapíros tepsin 10-12 percig sütjük 180 fokon.
  10. Ha kihűltek a szívecskék, karikák, akkor lekvárral megkenjük, és kettőt összeragasztunk.
  11. Dobozban sokáig friss marad.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 851
elküldve: 9
receptkönyvben: 126
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csaba Magdi

Mióta szakács: 2011.05.10.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

zabos vaníliás vegyes linzer, baracklekvárral és ribizli lekvárral töltött linzer, diós cukorral szórt aprósüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

685
tojás 4 db
vaj 25 dkg
cukor 25 dkg
zabliszt 40 dkg
durumliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 2 kk
gyömbérpor 1 kk
citromhéj 2 citromból nyert
vaníliás cukor 3 csomag
2 csipet
sárgabaracklekvár 5 ek
dió 5 dkg
cukor 2 ek