Nosalty Logó

Omlós linzer baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlós linzer baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 518 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 6216 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 452 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 518 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    333.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1965.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    741.3 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    374 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2440 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 6216 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 452 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Minden hozzávalót összegyúrunk, majd fél órára hideg helyre tesszük.
  2. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és linzerszaggatóval kiszaggatjuk (én kicsi, 6 cm átmérőjű linzerformát használtam). Sima, kör alakú formával is megcsinálhatjuk, ha nincs linzerszaggatónk, csak akkor nem lesz szép lukas a teteje.:)
  3. Előmelegített sütőben légkeveréssel 5-6 percig sütjük. Az első adagnak lehet, hogy 7 perc is kell, de utána már rövidebb idő alatt is megsülnek, legyünk résen. Vigyázat, könnyen megég a széle!
  4. Ha kihűlt, egy csöpp baracklekvárral összeragasztjuk az aljakat és a tetőket. Olyan lekvárt használjunk, ami nem betonkemény, hanem hidegen is kenhető, de nem túl folyós! Kb. 100 db kész linzert kapunk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 260
  • Össznézettség: 250495
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 29.

Ajánló

Kávé mellé, vendégvárónak vagy akár szülinapi aprósütemények is kiváló.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Több linzerreceptet kipróbáltam, mert mindenki nagyon szereti a családban és ez bizonyult a legnagyobb sikernek. Ez a linzer igazán omlós és finom, másmilyen lekvárral is nagyon jó (amikor elfogyott a barack, meggyet tettem a maradékba). Mindig nagyon hamar elfogy.:)

Hozzászólások

Zsunusi

Isteni finom, omlós, köszönöööm! :) Már párszor megsütöttük a 4 éves nagyfiammal, mindig nagy siker! (annyit módosítottam az els? alkalom után, hogy csak 30 dkg margarint tettem bele, azóta is így csináljuk, semmit sem ront rajta ;) )

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy ízlett, egészségetekre! :)))

Törölt felhasználó

Szia!Ez egy nagyon jó recept!Ritkán próbálok új sütiket,de ez tényleg jó!Köszi

Törölt felhasználó

Örülök, hogy neked is bevált, egészségedre :) Én is sokszor sütöm, mert mindenki nagyon szereti :)

Törölt felhasználó

Én is megsütöttem már egy párszor, nagyon finom,,,, Hamar elfogyott, nem lehet belöle egy kettövel megelégedni!!!Köszi a receptet!!

Törölt felhasználó

Haha, milyen ismer?s :D Én mindig eldugok egy dobozzal, különben felfalnák a többiek néhány nap alatt az egészet. Egészségedre, örülök, hogy ízlett! :)

regina092

Én igazából csak fél adaggal készítettem el, de tényleg finom. És gyorsan kész van. Mostantól szerintem csak így fogom készíteni. :) Köszönöm!

Törölt felhasználó

A fél adagból is jó sok lesz :) Egészségedre, örülök, hogy ízlett :)

EdesMindegy

Szia Kiskakukk! Tegnap megsütöttem a linzer sütit. Persze ahogy belekvároztam és összeragasztottam, szinte azonnal megkóstoltuk. Hááát, mondom, egyszer elmegy, ízre finom, viszont állagra jó kemény... nálunk nem lesz ebb?l rendszer, megmaradunk a krémes süteményeknél, pogácsáknál, rétesféléknél... aztán, mára maradt még jó pár darab bel?le, gondoltam, ezt reggelizem. Nagyon finom, omlóssá alakult át az éjszaka alatt. Úgyhogy el?z? napi kritikámat visszaszívva, fel lett véve a repertoárunkba. :) Köszönöm szépen a receptet! :)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy végül jó lett. Én, amikor aprósüteményt sütök és kiveszem a tepsit a süt?b?l, rögtön átteszem lapáttal egy tálba és konyharuhával betakarom. Így tud szépen h?lni, és egyáltalán nem szárad ki (lehet itt volt a probléma).

raczmargit2

Ebb?l a receptb?l tényleg nagyon finom linzerkoszorú készíthet?. Aki bizonytalan az elkészítésben, megnézheti hozzá az alábbi videót, ahol islert is készítenek egy füst alatt ugyanehhez a tésztához 6 dkg darált diót hozzáadva és mázat téve rá. Jó sütögetést mindenkinek az ünnepekre! Gitta https://www.youtube.com/watch?v=9a5OlmccZ40

Törölt felhasználó

Fele adagot csináltam, 300 g liszt, ebb?l 150 g zabliszt és 150 g finomliszt, valamint cukor helyett eritrit :D Hát nagyon finom lett!!! Tuti ezt csinálom karira is :D Csal addig még a lisztekkel varialok, hogy kevesebb CH legyen :D

fkatica

Nekem is nagyon bejött ez a recept, már sokadszor s?töm. Köszönet érte! Kellemes Ünnepeket!

Törölt felhasználó

Szia! Én is elkészítettem , tényleg nagyon omlós és finom , nekünk nagyon bejött. Köszi a receptet :)

levibee

Szia! Most lettem kész vele! Nagyon finom és pont olyan amilyenre vágytam! Nagyon szépen köszi. :-) :-)

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek