Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Linzer aprósütemény Glaser konyhájából

Linzer aprósütemény Glaser konyhájából
Linzer aprósütemény Glaser konyhájából
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből az adagból kb. 60 db aprósütemény lesz. A csíkokat lekenhetjük 1 ek vízzel elkevert 2 tojássárgájával. A kihűlt aprósüteményt megszórhatjuk porcukorral is.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a mandulával, cukorral, sóval, fahéjjal. Hozzáadjuk a kockákra vágott vajat és a tojást, sima tésztává gyúrjuk.
  2. Alufóliába csomagolva 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval kb. 4,5x4,5 cm-es négyzeteket vágunk.
  4. A négyzetek 2/3-át sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk. A maradék négyzeteket 4-4 csíkra vágjuk.
  5. A lekvárt elosztjuk a négyzetekre, mindegyikre 2-2 csíkot rakunk.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 054
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1949 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekváros linzer, áfonyalekváros linzer, lekvárcsíkos linzer

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

416
finomliszt 225 g
mandula 150 g
cukor 100 g
1 csipet
fahéj 0.5 tk
vaj 200 g
tojás 1 db
lekvár/ dzsem 200 g