Nosalty Logó

Klasszikus Gundel palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Klasszikus Gundel palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Palacsinta

Csokoládémártás

Diótöltelék

Tálalás

Összesen 1768 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Palacsinta

Csokoládémártás

Diótöltelék

Tálalás

Összesen 7067 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Palacsinta

Csokoládémártás

Diótöltelék

Tálalás

Összesen 244 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2758.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    1199 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 1768 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172 g

Zsír

  • Összesen
    343.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    1600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11032.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1952 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1071 mg
  • Foszfor
    2865 mg
  • Nátrium
    4797 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800.7 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    1393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2011 micro
Összesen 7067 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 244 Kcal

Hozzávalók

Palacsinta

Csokoládémártás

Diótöltelék

Tálalás

Elkészítés

Palacsinta

  1. Elkészítjük a palacsintatésztát. A tojást egy megfelelő méretű tálban felverjük. Hozzáadjuk a tejet, a vizet, és elkeverjük egy habverővel. A sóval elkevert lisztet is a tálba tesszük, alaposan kikeverjük a folyékony hozzávalókkal, így sűrű palacsintatésztát kapva.
  2. A palacsintasütőt kevés olajjal átkenjük, majd felforrósítjuk. Egy merőkanállal merünk a palacsintatésztából a palacsintasütőbe, óvatos kézmozdulatokkal egyenletesen oszlatjuk el a tésztát. Ha a palacsinta elválik a serpenyőtől, megfordítjuk, és néhány másodperc alatt megsütjük. A műveletet megismételjük a többi palacsintával.
  3. A palacsintákat konyharuhával letakarva tartjuk frissen a fogyasztásig.

Csokoládémártás

  1. A tojássárgáját egy lábasban alaposan kikeverjük a cukrokkal, kakaóporral, liszttel és egy dl tejjel.
  2. Az apróra tördelt étcsokoládét a többi tejjel forraljuk fel.
  3. A csokoládés tejet folyamatos keverés mellett csurgatjuk a tojásos keverékhez, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ha a mártást túl sűrűnek találjuk, lehetőség van további tejjel való hígításra, de ügyeljünk a bevonóképesség megtartására.
  4. A rumot a tálalás előtt keverjük a mártásba, hogy aromáját megőrizze.

Diótöltelék

  1. A diótölteléket közvetlenül fogyasztás előtt készítjük el, megakadályozva ezzel a kiszáradását. Diópótló keverék használata esetén erre kiváltképp ügyelni kell.
  2. A cukrokat felforraljuk a tejjel, majd hozzáadjuk a mazsolát, a citrom reszelt héját és a darált diót. Elkeverjük, majd levesszük a tűzről. A rumot szintén a tálalás előtt keverjük a töltelékbe.

Tálalás

  1. A kiterített palacsintákra 2-2 evőkanál tölteléket viszünk fel egyenletesen, majd félbe, ezt követően negyedbe hajtjuk őket. Desszertes tányérra helyezzük a palacsintákat, a csokoládémártással meglocsoljuk, esetleg tejszínhabbal, darált vagy egész dióval díszítjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 10202
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

NapsütötteVidékünkön 134 recept

A Gundel palacsintát ma már számtalan változatban készítik. Én most a klasszikus változatát hoztam el Turós Emil régi szakácskönyvéből. Az elkészítése kimondottan egyszerű, bátran nekifoghatnak kezdők is.

Hozzászólások

Hozzávalók

Palacsinta

Csokoládémártás

Diótöltelék

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek