r
Nosalty Logó

Grillezett marhahátszín korianderes burgonyával

Nosalty
Grillezett marhahátszín korianderes burgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A hús

A fűszerkeverékhez

A korianderes grillburgonyához

Zöldborsos mártás

1360
Kalória
60.9g
Fehérje
48.7g
Szénhidrát
105.6g
Zsír
327.2g
Víz
152.5g
Koleszterin
10.3g
Élelmi rost
13.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A hús

A fűszerkeverékhez

A korianderes grillburgonyához

Zöldborsos mártás

Összesen 1360 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A hús

A fűszerkeverékhez

A korianderes grillburgonyához

Zöldborsos mártás

Összesen 5432 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A hús

A fűszerkeverékhez

A korianderes grillburgonyához

Zöldborsos mártás

Összesen 234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    105.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2204.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    327.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    434 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1388 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    6036 micro
  • Lut-zea
    1489 micro
Összesen 1360 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    243.7 g

Zsír

  • Összesen
    422.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8818.3 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    624 mg
  • Foszfor
    2701 mg
  • Nátrium
    4232 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    194.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    1308.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1737 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    5552 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    24144 micro
  • Lut-zea
    5954 micro
Összesen 5432 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1032 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

A hús

  1. A hátszínszeleteket megszórjuk a fűszerkeverékkel, és egy műanyag edénybe tesszük, amelynek teteje is van; mindegyik húst megöntözzük olajjal. Szorosra nyomkodjuk a szeleteket, hogy ne maradjon közöttük levegő. A legfelső szeleteket még külön is beolajozzuk, és egy darab folpack-ot szorosan rányomunk, így megakadályozzuk, hogy a levegővel érintkezzenek. Másnapig hűtőszekrényben érleljük a húst.
  2. A grillezett burgonyához megfőzzük a krumplit héjába, akár előző este, a pácolással egy időben.
  3. Másnap, a hús grillezése előtt elkészítjük a burgonyaköretet és a zöldborsos mártást.
  4. Amikor a burgonya kész, akkor kezdünk neki a hús sütésének. A hússzeleteket kivesszük az olajból, hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat, és a szeletek mindkét felét megsózzuk! A forró grillre tesszük, és oldalanként körülbelül 2-3 perc alatt készre sütjük. A sütési idő nagyban függ a grill hőmérsékletétől. Amikor a hús kérget kapott, levesszük a tűzről, és pár percre bebugyoláljuk a húsokat is alufóliába. Ezalatt a hús "lenyugszik", az ízek összeérnek.

A fűszerkeverékhez

  1. Összekeverjük a hozzávalókat.

A korianderes grillburgonyához

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, és kihűtjük. A hámozott és kihűlt burgonyát hosszanti negyedekbe vágjuk (vagy félbe csak, ha kisebb burgonyákkal dolgozunk), egy edénybe rakjuk, és megszórjuk a korianderrel, sóval, chilivel és a vágott petrezselyemmel.
  2. Kis olajat is öntünk rá, jól összekeverjük, úgy, hogy a burgonyák ne törjenek össze.
  3. Alufóliatálcát formálunk, megkenjük olívaolajjal, és ebbe rakjuk a burgonyát. A maradék olajjal megöntözzük. Igyekszünk a fóliából olyan csomagot hajtogatni, amelyet jól le tudunk zárni. A grill szélén 10-20 perc alatt a burgonya felmelegszik, és a fűszerek ízéből is átvesz. A sütési idő a grill forróságának a függvénye. A burgonyát a fóliatasakban tálaljuk majd.

Zöldborsos mártás

  1. A mártáshoz a hagymát apróra vágjuk, és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. Letakarva félretesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 45 p

Lovason készítettük ezt a receptet, és forgattuk hozzá a filmet. A titok a fűszerkeverék. Próbáld ki!

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...