r
Nosalty Logó

Grillezett marhahátszín korianderes burgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Grillezett marhahátszín korianderes burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A hús

A fűszerkeverékhez

A korianderes grillburgonyához

Zöldborsos mártás

Összesen 1360 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A hús

A fűszerkeverékhez

A korianderes grillburgonyához

Zöldborsos mártás

Összesen 5432 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A hús

A fűszerkeverékhez

A korianderes grillburgonyához

Zöldborsos mártás

Összesen 234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    105.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2204.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    434 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1388 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    6036 micro
  • Lut-zea
    1489 micro
Összesen 1360 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    243.7 g

Zsír

  • Összesen
    422.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8818.3 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    624 mg
  • Foszfor
    2701 mg
  • Nátrium
    4232 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1308.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1737 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    5552 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    24144 micro
  • Lut-zea
    5954 micro
Összesen 5432 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1032 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A hús

A fűszerkeverékhez

A korianderes grillburgonyához

Zöldborsos mártás

Elkészítés

A hús

  1. A hátszínszeleteket megszórjuk a fűszerkeverékkel, és egy műanyag edénybe tesszük, amelynek teteje is van; mindegyik húst megöntözzük olajjal. Szorosra nyomkodjuk a szeleteket, hogy ne maradjon közöttük levegő. A legfelső szeleteket még külön is beolajozzuk, és egy darab folpack-ot szorosan rányomunk, így megakadályozzuk, hogy a levegővel érintkezzenek. Másnapig hűtőszekrényben érleljük a húst.
  2. A grillezett burgonyához megfőzzük a krumplit héjába, akár előző este, a pácolással egy időben.
  3. Másnap, a hús grillezése előtt elkészítjük a burgonyaköretet és a zöldborsos mártást.
  4. Amikor a burgonya kész, akkor kezdünk neki a hús sütésének. A hússzeleteket kivesszük az olajból, hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat, és a szeletek mindkét felét megsózzuk! A forró grillre tesszük, és oldalanként körülbelül 2-3 perc alatt készre sütjük. A sütési idő nagyban függ a grill hőmérsékletétől. Amikor a hús kérget kapott, levesszük a tűzről, és pár percre bebugyoláljuk a húsokat is alufóliába. Ezalatt a hús "lenyugszik", az ízek összeérnek.

A fűszerkeverékhez

  1. Összekeverjük a hozzávalókat.

A korianderes grillburgonyához

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, és kihűtjük. A hámozott és kihűlt burgonyát hosszanti negyedekbe vágjuk (vagy félbe csak, ha kisebb burgonyákkal dolgozunk), egy edénybe rakjuk, és megszórjuk a korianderrel, sóval, chilivel és a vágott petrezselyemmel.
  2. Kis olajat is öntünk rá, jól összekeverjük, úgy, hogy a burgonyák ne törjenek össze.
  3. Alufóliatálcát formálunk, megkenjük olívaolajjal, és ebbe rakjuk a burgonyát. A maradék olajjal megöntözzük. Igyekszünk a fóliából olyan csomagot hajtogatni, amelyet jól le tudunk zárni. A grill szélén 10-20 perc alatt a burgonya felmelegszik, és a fűszerek ízéből is átvesz. A sütési idő a grill forróságának a függvénye. A burgonyát a fóliatasakban tálaljuk majd.

Zöldborsos mártás

  1. A mártáshoz a hagymát apróra vágjuk, és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. Letakarva félretesszük.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2815
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lovason készítettük ezt a receptet, és forgattuk hozzá a filmet. A titok a fűszerkeverék. Próbáld ki!

Hozzávalók

A hús

A fűszerkeverékhez

A korianderes grillburgonyához

Zöldborsos mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!