adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A csirkéhez
A püréhez
1374
Kalória
103.9g
Fehérje
31.2g
Szénhidrát
90.6g
Zsír
634.4g
Víz
408g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
18.4g
Cukor
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkéhez
A püréhez
Összesen
1374
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkéhez
A püréhez
Összesen
2747
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 103.9 g
Zsír
-
Összesen 90.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1810.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 893 mg
-
Nátrium 538 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 634.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2089 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 350 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 7741 micro
-
β-karotin 18460 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 673 micro
Összesen
1374
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 207.7 g
Zsír
-
Összesen 181.2 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3621.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 289 mg
-
Foszfor 1786 mg
-
Nátrium 1076 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 62.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 13 mg
Víz
-
Összesen 1268.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4178 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 700 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 15482 micro
-
β-karotin 36920 micro
-
β-crypt 266 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1346 micro
Összesen
2747
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 674 micro
-
β-karotin 1608 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
120
kcal
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirkét megtisztítjuk, félbevágjuk. A fűszerekkel kívül-belül bedörzsöljük, és olívaolajjal megkenjük.
- A csirkét először bőrével lefelé kezdjük sütni a faszenes grillsütőn, majd megfordítjuk. Nem közvetlenül a parázs felett sütjük a húst, hanem a grillező valamelyik sarkában.
- Mikor a csirke megpuhult, rövid időre a parázs fölé tesszük és megpirítjuk mindkét oldalát.
- A sárgarépát tisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk.
- Megfelelő nagyságú edénybe tesszük, a narancsok kicsavart levét ráöntjük, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy teljesen ellepje. Ízesítjük fahéjjal, sóval és lefedve puhára főzzük. A maradék folyadékot fedő nélkül elpárologtatjuk.
- A puhára főtt répát turmixoljuk. A püréből gombócokat formázunk, és így tálaljuk a grillcsirkéhez.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 p
- Főzés ideje: 45 p
- Sütés ideje: 60 p
Hurrá! Közeledik a grillszezon. A répapüréről pedig elfütyülni sem lehet, hogy milyen finom.