r
Nosalty Logó

Csirkecomb faszénen grillezve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Csirkecomb faszénen grillezve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 14% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 14% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1864 kcal
  • 14% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 14% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 466 kcal
  • 14% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    167.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1493.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    350 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 1864 kcal
  • 14% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított combokat fűszerezzük be, vékonyan kenjük be mustárral, majd az összeset forgassuk át alaposan olajjal, és jól masszírozzuk bele a fűszert. Hűtőszekrényben hagyjuk állni legalább egy órát.
  2. Ezalatt készítsük elő a faszenes grillt. Nagyon lényeges, hogy olyan grillen tudjuk csak elkészíteni az ételt, amelynek van teteje is, hiszen közvetett grillezéssel fogjuk sütni a combokat. Tető nélküli grill alkalmatlan az étel elkészítésére. Hozzávetőleg 2 kg faszénre lesz szükségünk a sütés teljes időtartam alatt, melyet két részre kell osztanunk. Kezdésnél lesz szükség az egyik felére, majd kb. a sütés felénél a másik felére. Elkerülendő a felesleges füstöt és az esetleges tüzet, terítsünk egy darab alufóliát a sütő tűzterének azon részébe, amely felett a combok lesznek elhelyezve a grillrácson. Ezáltal sütőnket is megkíméljük felesleges égett zsiradék lerakódásától, magunkat pedig annak tisztítással történő eltávolításától.
  3. Amikor a szén első fele izzik, tegyük a grill tűzterének egyik részébe, hozzávetőlegesen a tűztér 1/3-ad részébe. Ez fontos, a combokat nem érheti direkt hő, mert azonnal megégnének. Helyezzük fel a grill rácsot, majd rendezzük el a combokat a hőtől távol. Fedjük le a grillt, és hagyjuk a combokat sülni. Kb. 15 percenként nézzünk rájuk, esetleg igazítsuk, forgassuk őket a rácson.
  4. Harminc perc elteltével izzítsuk fel a szén másik felét, majd a grill rács eltávolítását követően, adjuk a korábbi szénhez. Folytassuk a sütést, lefedve a grillt. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a combok nem alulról, hanem felülről kapják a hőt, így folyamatosan forgatnunk kell őket, hogy egyenletesen süljenek át.
  5. A sütés teljes időtartama a szén minőségének függvényében, egy óra tíz perc és másfél óra közötti. Ennyi idő alatt, ha megfelelően adagoltuk a szenet, tökéletesen átsülnek a combok. Tálalásig hagyjuk a grillen, a grill tető eltávolítását követően.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 31306
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 01.

Ajánló

A sütés végeztével, a faszén felett süthetünk steak burgonyát, grillezhetünk zöldségeket köretnek. Ha ezzel már nem akarunk vesződni, mert már farkas éhesek vagyunk, akkor készítsünk könnyű kevert salátát, és fogyasszuk a combokat a sütést követően azonnal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkecomb faszénen grillezve
Kornél 167 recept

Ha kényelmesen szeretnénk grillezni, és a csirkehúst is kedveljük, akkor ez a recept feltétlen kipróbálandó. :) Elkészítése nagyon egyszerű, különösebb felügyeletet nem igényel, íze pedig nem összehasonlítható egyéb sütési módozatokkal. Alsó és felső combból egyaránt készíthetjük, csirke rajongóknak pedig egyenesen kötelező. Ha nem akarunk kész fűszersót használni, elkészíthetjük egyedileg is az alábbi összetevőkből, és ajánlott arányokkal: só, fűszerpaprika, fokhagymapor, vöröshagymapor, morzsolt majoranna (1-1 ek), szerecsendió virág, őrölt kömény, fekete vagy citrombors (1-1 tk).

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...