Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grenadírmars ahogy Tomatotree készíti

Grenadírmars ahogy Tomatotree készíti
Grenadírmars ahogy Tomatotree készíti
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (45)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb történet nem fűződik hozzá. Nem is csinálom túl gyakran, ezért mindig örülnek neki!:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát és a krumplit sós vízben - természetesen külön-külön:) -  megfőzzük.
  2. Mindkettőt leszűrjük, a krumplit villával vagy krumplinyomóval összetörjük.
  3. A vöröshagymát felkockázzuk, az olajon aranybarnára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a pirospaprikát, sót és borsot, majd  beleforgatjuk az összetört krumplit, és végül a tésztát.
  4. Csemegeuborkával, céklával forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 578
elküldve: 2
receptkönyvben: 261
elkészítve: 22/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
261 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplis tészta, gránátos kocka, fodros tészta tört krumplival

Hozzászólások (45)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mumingo
Mumingo Tue, 2015-10-06 19:47

Sziasztok! Nekem erre a krumplistészta receptre esett a választásom. Most készítettem először ilyen tésztát és isteni finom lett! Köszönöm a receptet! :)

furogabi
furogabi Thu, 2013-05-09 16:48

Sziasztok!

Köszönöm a receptet! Kicsi módosításokkal, de megcsináltam, és nagyon-nagyon finom lett!

És csak gratulálni tudok hozzá, hogy egy felindult kommentet milyen lazán tudtok kezelni, és megszelidíteni. És végül mindenki emberi hangon kommunikál, nincs sértődés...

Üdv, Gabi

Stella
Stella / Stella Wed, 2012-10-31 20:00

Kedves Tomatotree!

Nagyon köszönöm a receptet és nagyon örülök,hogy az egyik kedvenc gyerekkori ételemet látom a Grenadírmarsot,mert mi is így hívtuk!
Még egyszer nagyon köszi!
Ciao:Zsuzsi.
Ui.azt elfelejtettem megkérdezni ,Magyarország melyik részén laksz?

Második2011
Második2011 Sun, 2012-10-14 01:20

Kedves Olvasóink! Leírnám szép szerényen, hogy én hogyan készítem el a fenti CSUDÁT! Mert az, nagyon ízes és finom. De, hát ahány ház, annyi szokás. Először is több vöröshagymát felkockázom, majd zsíron kevés köménymaggal megdinsztelem, kicsi sót is ráhintek, akkor hamarabb dinsztelődik. Majd rádobom a felkockázott krumplit, s kevés vízzel, zöldpaprikát, nyáron kevés paradicsomot is beleteszek, s DINSZTELEM! Nem főzöm! Kevés vízzel, mindig kipótolom. Majd félrehúzom, s ráhintem a pirospaprikát. Visszateszem, s ismételten dinsztelem. Amikor már puha a krumpli, akkor összetöröm és forró vízzel (úgy két ujjnyival fedje a krumplit, mert a tésztának fel kell szívnia!) kissé felengedem.Beleteszem az összenyomott fokhagymát is! Pár gerezddel! S, akkor rádobom a SZÁRAZ FODROS TÉSZTÁT, s jól összekeverem. Lefedem, s takarékon tovább főzöm. Természetesen időnként megkavargatom, nehogy oda égjen. Amikor kész, akkor beleteszem az egészet egy tepsibe és felső lángon - megpirítom! ESZMÉLETLENÜL FINOM! Ezzel a módszerrel a tészta beszívja magába a hagymás-paprikás ízt... A kipattogtatott köménymag is ad egy sajátos ízt, s a lényeget még nem is írtam! Amikor ráteszem a száraz tésztát, akkor késhegynyi de valóban annyi, mert erős, markáns fűszer! - tehát egy icipici őrölt szerecsendióval meghintem. De NAGYON KEVÉSSEL!!!! Mert ha kicsit több, akkor kiérezni, s éppen ez adja meg azt a különleges, ám megfoghatatlan ízét, amitől senki nem jön rá, hogy mitől annyira finom. Ezt teszek a lecsóba, a töltött paprikába, a töltött káposztába, de mindig IRIGYEN, S NAGYON KEVESET!!!!! Erre nagyon oda kell figyelnetek, mert el lehet ám rontani vele bitangul! S, azt nem szeretném! - Nagyapám úgy ette, hogy már a tányérjában a tetején megpirított krumplis tésztára - rátett egy evőkanál hideg tejfölt. - Sok sikert, jó egészséget, s jó étvágyat hozzá! Nyáron uborka salátával, télen káposztával töltött savanyú paprikával, csalamádéval - királyi étek!

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Sat, 2012-10-20 16:31

Köszönöm, hogy megosztottad! Nagyon ízletesnek hangzik, ki fogom próbálni ezt a verziót is!
Hát nem csuda klassz, hogy ilyen kis ország vagyunk, és egy egyszerű éteknek is mennyi variációját főzzük???

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2012-09-29 10:04

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.09.28. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

csato
csato Sat, 2012-09-29 14:05

Szia!

Hát így utólag visszaolvasva iszonyat egy bunkó hozzászólást írtam,ne haragudj!
Eszembe sem volt oktatni,vagy bántani csak én egy ilyen hirtelen nagypofájú majom vagyok.
Egyáltalán nem azt akartam mindenesetre mondani,hogy ez a varáció nem jó.
Na mindegy magyarázkodik már a bánat utólag.Megtörtént elnézést kérek!Ennyi.
Írjak hasonlót minden receptedhez és akkor a legnézetebb lesz??????Na ezt nehogy szemét megjegyzésnek vedd én mosolygok miközben írom!

Amúgy annyira izgatott a dolog hogy na akkor hogy is kell ilyen tésztát csinálni,hogy 12 embert megkérdezve " közvélemény kutatást" tartottam,hogy ki hogy csinálja.8-an ahogy én,négyen ahogy te.
Egészen biztos,h így is finom,meg persze kinek mi,meg ahány ház annyi szokás.
Ma a hab a tortán az volt,hogy az egyik kedvenc szakácsom itt Évi néni krumplis tészta receptje felkerült a facebookra mondom csak rákkantitok már,h hogy is csinálja.Hát úgy mint Te!Elnevettem magam!
Ismételve azt,hogy ahány annyi szokás én a logikáját nem értem ennek az elkészítési módnak.
Veszek egy lábast csinálok benne egy pörkölt alapot/.Majd veszek egy másikat megfőzöm a krumplit és persze egy harmadikat amiben a tésztát.Majd ezt össze kutyulom nem?Nagyjából így ugye?
De minek ha egy lábasban megcsinálhatom a pöri alapot/fűszerezés egyéni szintén/abban megfőzhetem a burgonyát és akkor még az ízeket is jobban felveszi?Majd ezt egy picit áttöröm és tészta hozzá kutyulva,pirítva kicsit és kész!
Na mindegy majd igyekszem figyelni és nem így írni.És akkor utoljára:ELNÉZÉST Üdv Csató

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Sun, 2012-09-30 14:14

Hello Csato! :))
Már vártam, hogy írj! Végigröhögtem! :D
Tetszik, hogy önkritikát gyakoroltál, és persze, hogy el van nézve, hisz az egész téma nem ért meg egy fikarcnyi bosszankodást sem! :)
Amit nem tudhattál - és eddig más sem - hogy én azért tanultam meg önerőből főzni - és nem otthon -, mert Anyunak is mindenről megvolt a fixa ideája, hogy hogy KELL csinálni, és máshogy nem lehet, mert úgy nem jó. Kamaszos dacom akkor hágott a tetőfokára, amikor azért is hallgathattam, mert nem jó irányba tekertem fel a palacsintát (értsd: nem saját magam felé, hanem ellenkező irányba - vagy fordítva? azóta se tudom, hogy KELL szabályosan csinálni!). Akkor évekig nem voltam hajlandó a konyha felé nézni se! Aztán saját konyhát kezdtem vezetni, és bizony hosszú évek munkájával jöttem rá a sütés-főzés "ízére" (minden értelemben) és örömére.
Anyuval azért ma is kitárgyaljuk a konyhát, ő elmondja, hogyan KELL, én meg nagy alkotói szabadságot engedek meg magamnak, és úgy csinálom, ahogy én akarom, :)) a családom meg belapátolja!
Szóval, hogy rövidre fogjam, semmit nem szeretek, amit KELL. Mert én meg egy önfejű majom vagyok! :))
(Legközelebb kipróbálom a krumplis tésztádat! :D)
További szép vasárnap délutánt!

csato
csato Sun, 2012-09-30 14:40

Szia Tomatotree!
:))))))A franc akart kell-t írni!Eszemben sem volt de............túltárgyalva na!
Ha nekem valaki azt mondaná,hogy KELL csúnya halála lenne!:)Neked is további szép napot!Üdv Csató

csato
csato Sun, 2012-09-30 19:33

ÓÓÓÓ szegény Tomatotree
!Ez sajna még neked szól!Nem,nem !Eszembe sincs most receptezni csak miután egy hirtelen barom vagyok az előbb úgy kb. öt órája lemaradt az ,h én meg azért tanultam meg főzni mert anyunak ez a dolog rohadtul nem megy!A fene se tudja,h hogy csinálja belerak ő mindenbe mindent és.........................Na lesz egy nagy hát....................Na az!Szóval a motiváció pont ellentétes volt.Én azt gondolom a főzésről,hogy vagy érzi valaki mit hogy kell,vagy sosem fog az menni.Persze meglehet tanulni dolgokat mert ha hatszor leírom valakinek,hogy szeletelem a húst és nem tépkedem csak sikerül felfognia!
Anya béna az ételekhez !Én annyi szart ettem ill.inkább nem,h talán dacból kezdtem el főzni.Na valami ilyesmi.
Én élvezem a főzést,élvezem,hogy én gyúrom a tésztákat és igazából mert dagadásra hajlamos vagyok nem annyira azt élvezem ha ehetek,hanem azt ha élvezik azt amit én főzök.Húúúúúúúúúúúúúú azt nagyon!
Sütni alapvetően utáltam.Most abba is szerelmes vagyok pár éve.És mindez úgy,h nem is szeretem az édességet.Megsütöm egy falat a többiek zabálják oszt kész!/Juj itt nyelvőrök is vannak mán/Mindegy csak azt akartam elmondani,hogy én játszom a fűszerekkel az ízekkel,ugyanakkor imádom a hagyományos konyhát,és lett egy új dilim a sütés is.És még újra csak azt elmondani,hogy rohadtul nem volt eszembe oktatás, a "kell",meg semmi ilyen.Nagyon bánt na ,hogy ennyire tapló is tudok lenni.Magam előtt nincs nyugtom azóta!Baromira utálom magam.Jó ,agyament napom volt,de ekkora tirpák senki nem lehet!Soha!Hát a francba nem is tudom mi volt velem.Annyira bánt,hogy el sem hinnéd!Annyira,hogy nem tudok nem le jönni erről az oldalról és újra és újra leírni,hogy tényleg bocs.
!
Van amikor az a jó ha az ember felköp és alááll.Na ez pontosan az a szitu volt!Üdv Csató

witch
witch / witch Sat, 2012-09-29 02:24

Sziasztok! Egyszer en is ettem egy erdekes kruplis tesztat, nem volt benne se hagyma, se pirospaprika. Szoval tenyleg "csak" krumplis teszta volt. Sot, ha akartok tenyleg valami furcsat hallani, valamelyik nap egy fozos musorban olaszorszagi juhaszok keszitettek krumplis tesztat es egyutt foztek a krumplit a tesztaval. Lehet, hogy elkeszitem es feltoltom a receptet.

Odzsi
Odzsi / Odzsi Fri, 2012-09-28 15:57

Szia Tomatotree!
A mi családunk is így szereti a krumplis tésztát, én is több félét próbáltam, de ez az igazi.
További szép napot! B.K.M.

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Fri, 2012-09-28 14:27

Az eszem megáll! Egy napig nem voltam netközelben, és mit látok?! Hogy krumplis tészta ennyi figyelmet még nem kapott, az biztos. :D

Engedtessék meg azért elmondanom, hogy én világ életemben ahhoz tartottam magamat, hogy ízlésekről és pofonokról nem érdemes vitatkozni. Azt azonban kikérem magamnak, hogy bárki megmondja nekem, mit hogyan KELL sütni, vagy főzni! Elmondhatja bárki, hogy ő mit csinál másképp, abból más is tanulhat, meg én is. Kísérletezgetni is szabad, próbálgatni mások ízlésvilágát.
Én azt gondoltam, amikor csatlakoztam, hogy ez az oldal erről szól, de nem tudok azonosulni ezzel az öncélú köpkölődéssel, nagyképű észosztással, főleg, ha az orákulum (nincs ilyen szócikk a wikipédiában, próbálkozhat az idegen szavak szótárában :))) logikát keres abban, hogy miért főzné úgy, mint más..., amikor csak úgy szereti, ahogy megszokta.

Ja, és most kuglófformában sütöttem ;), de legközelebb muffinpapírba teszem!:))

Szolgálati közlemény vége!

További szép napot mindenkinek!

witch
witch / witch Fri, 2012-09-28 18:51

Kedves Tomatotree!
Oriasi, hogy ilyen humorerzeked van!
Szeretettel varom a muffinpapiros valtozatot.
udv:witch

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-09-28 16:30

Kedves Tomatotree:)
Elsőre mondanám nálam is ez a krumplistészta:) Viszont vedd elő a humorérzékedet. Igazad van, Csato kicsit vehemensen irta le az ő véleményét. DE!!! sokat olvasgattam az ő hozzászólásait, és nekem az jött le belőle, ami a szívén az a száján (klaviján) kategória. Soha nem tapasztaltam, hogy bárkit is meg akart volna sérteni vagy bántani. Gondolom/remélem ez most sem állt szándékában. Felesleges valóban ez a vihar. Igyuk meg nála a sört/pezsgőt és együk meg az ő krumplistésztáját:) Szerintem bontsuk ki a megbékélés zászlóját is. És máskor legyél netközelben:) várjuk receptjeidet, szép hétvégét:) Gabi

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Fri, 2012-09-28 20:46

Kedves Gabys!

Ha nem ment volna át: nem vagyok egy karótnyelt típus és a csatabárd sincs kiásva :), csak -mivel a véleménynyilvánítás szabad - szerettem volna én is elmondani az enyémet.

Hogy klasszikust idézzek (a férjemet): A konyhaművészet nem a KRESZ, ahol csak egyféleképpen szabad átkelni egy kereszteződésen és aki másképp teszi, az vagy megússza, vagy behorpad. :D

És éljen a világbéke! :))

Tomatotree

evamaria47
evamaria47 Fri, 2012-09-28 10:27

Vihar egy pohár vízben.
Nem értem miért gondolja néhány ember,hogy minden axióma amit mond/amit főz../ Aki szeret főzni,az szeret más ízeket is kipróbálni,különben miért is olvasgatná mások receptjeit.
Amit még nem értek,hogy hol van ilyenkor a moderátor,aki ezt a stílust megengedi.A hangnem legalább annyira fontos,mint ételkészítéskor a fűszerezés.
A krumplis tészta meg minden variációban csak finom lehet.

thejackalno1
thejackalno1 Fri, 2012-09-28 09:38

Sziasztok!
Ahány ház, annyi szokás. Szokták mondani. :) A lényeg, hogy a végeredmény finom legyen. Én Édesanyámtól úgy tanultam a krumplistészta elkészítését, hogy az olajon megpirított hagymára a karikára vágott nyers (!) krumplit teszem, és néha pici víz hozzáadásával fedő alatt megpárolom és a végén picit oda is kapatom. Persze sóval és rengeteg borssal ízesítem. Ehhez keverem a kifőtt fodros tésztát. Nálunk ennyi :) De kipróbálom így is, ahogy most itt szerepel. Köszönöm. Üdv: Kitti

Szórádium
Szórádium Fri, 2012-09-28 03:10

Kedveskéim!
Miért ez a prüszkölés, egy igen egyszerű finomság elkészítése során?
Az, hogy vannak akik más égtájon nevelkedve nem láttak még másként főzni dolgokat, nem azt jelenti, hogy nem lehet finom, ízletes.
Én például a ..... krumplis tészta-Pityu-módra ..... úgy csinálom, hogy simán egy paprikás krumplit főzök, a tésztát mellé főzöm, és jól összekeverve, a sütőbe kissé kiszárítom....és borssal szórom...
Mi ebben az annyira hihetetlen?

baglyo
baglyo Thu, 2012-09-27 23:12

Kedves csato!

Ízetlen lehet egy tréfa vagy egy hozzászólás, mondjuk, de étel sosem, az legfeljebb íztelen.
Már csak ezért sincs rendben nyelvészetileg, de problémás az egybe- és különírás, hiányzik még néhány vessző, valamint szóköz is.
Ellenben a felkiáltójelek száma túl soknak tűnik, bár éppenséggel lehet logikus értelme annak, hogy a véleményednek kiabálva adtál hangot.
No, és abban is van logika, hogy bekapcsolódtam a szóváltásba: felteszem, szívélyes meghívásod csak azoknak szól, akik ehhez a recepthez fűznek megjegyzés(eke)t... :)

csato
csato Thu, 2012-09-27 23:40

Szia Baglyó!
Ez nyelvtan óra vagy recept?
Szeretettel várlak utána iszunk egy sört!Megbeszéljük,hogy tanítasz helyesen írni!Ez így Jó?Nyelvtanilag rendben?A számom:06203545339Üdv Csató

baglyo
baglyo Fri, 2012-09-28 00:34

Hello, Csató!

A végeredményt tekintve, azt hiszem, ez egy elég jól (értsd: ravaszul) kigondolt receptem a sörrel leöblíthető csato-féle krumplis tésztával való megismerkedésre. :)
Köszi a számot! Még meggondolom, szabad-e (vissza)élnem vele...

Addig is minden jót (minden jó, ha jó a vége - jó ez ide?),
kellemes napot!

baglyo

csato
csato Thu, 2012-09-27 22:05

Na most kezd az igazi rumlim lenni!Az,h nálam mi a krumplis tészta az nem vitás.Ezt szoktam meg, ebben nőttem fel de ez kevés indok lenne .Én egész életemben csak ilyen formában láttam.Mindenkinél!Most beütöttem pusztán mert izgatott a keresőbe és nekem is igazam van,meg a receptet feltevőnek is!Na ettől én még semmi logikát nem látok abban,h fenti recept szerint csináljam.Sajnálom!És igen pontosan tudom,h én vagyok az oka ennek a vitának,és igen én mondtam sarkalatos véleményt!De tudjátok mit?Meghívlak Titeket az "én"krumplis tésztámra sok szeretettel!

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-09-28 16:24

Köszönjük a meghívást:D Bár nem is tudom, nekem is szólt e, mert mint mondtam nálam is ez "a" krumplistészta. Ha igen, esküszöm lemondok a tepsi méretről:PPP Jahhhhhhh nem szeretem a sört, a pezsgővel kiegyezek. Nem baj???????:))))

kingaxy
kingaxy Thu, 2012-09-27 22:50

Nehogy már ezen így felhúzd magad... Ha jól látom senkit nem küldött, oda ahova gondoltad, hogy majd küldenek.Nyugi.... :)

csato
csato Thu, 2012-09-27 21:38

Lehet utálni engem,lehet vitatkozni de ,h mi a slambuc azt olvassátok el a Wikipédián!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon helyes cikk!És tök világos!Amúgy meg nagyon nem érdekel kinek mi a krumplis tészta!Megláttam ezt a receptet és nekem nem ez!De kinek mi a jó nem?Ok én kezdtem ,én "szóltam"be,és én tudtam,h ez lesz belőle!Hát nem csalódtam az biztos!Na!Így jó???????És nyelvészetileg is????????Remélem!

csato
csato Thu, 2012-09-27 21:22

Pedig ez a legnagyobb problémám,h mibe is süssem!:)

csato
csato Thu, 2012-09-27 21:06

Na tudtam ezerrel,hogy kapok!Mááááááá!Ne izgulj tudok magyarul!Megmutassam?Na jó,hagyjuk!Ok akkor ez a tuti recept!És eszemben sem volt szidni senkit!De!Akkor most magyarázza meg bármelyikőtök,hogy ebben mi a logika!Várom!

csato
csato Thu, 2012-09-27 20:25

Szia!!!!!!!!!!!!!
Ne haragudj de nem így kell csinálni!!!!!!!!!!!!!!!
Hát már miért kéne a burgonyát sós vízben főzni??????
Csinálsz egy alapvetően pöri alapot.Na abban fő a burgi.De köll egy kis szalonna alá,pici kömény,de hagyjuk a fűszerezést!Na ha ez megvan akkor ehhez kevered a tésztát és pirítod meg egy csöppnyit nem???Két lábasban megfőzött ízetlen izé egy pöri alapban?????????????Hát esküszöm nem értem na!
Van edény pocsékolás,van két vízben főtt kaland és ezt keverni?Egy hagymás lében?Na ne!
Ok már előre hallom lesz kiakadás a most nyers hsz-om miatt de..............sajna igazam van !Azért van amitől kiakadok!A fodros tészta csak hab a tortán !Ismerem a kapható márkákat tudom miről beszélek.
És kedves NoSalty egy ilyen receptet kiraktok kipróbált receptként?Hát ne má basszus!!!!!!!!!!!!!!
Jelentem befejeztem a mondandóm !Lehet kezdeni szidni!Várom!:)Dehogy, de tényleg izé ez...........Sajnálom de ezt hozta ki belőlem ez a recept!

Corra
Corra Fri, 2012-09-28 08:26

Nos. Először is, tény, hogy én is előbb készítek egy finom, fűszeres paprikás krumplit rövid lével, majd abba megy a nem túl puhára főtt tészta, összefőzöm, alápirítok kicsit a tűzön, és már kész is. Ez is két edényes, de nekem így tetszik, így ízlik. Vagyis ez egy harmadik mód a mindent fűszerek nélkül külön, és amindent egybe, fűszerekkel verziókhoz képest.

Nagoyn nehezen állom meg viszont, hogy szó nélkül menjek el tényleg a modorod miatt. Bevallom, sokkal-sokkal fiatalabbnak, kb. tininek képzeltelek a nyelvhazsnálatod és stílusod miatt. Tényleg létezik, hogy érett, felnőtt emberből indulatokat váltson ki, ha valaki másképp készít el egy ételt, mint ő? És ilyen szavakat is használsz? akkor milyen nyelvi stílus marad a tiniknek:):)?

ne haragudj, de én nem értelek, udvariasan és kedvesen is le lehet írni, hogy te nem így készíted, le is írhatod röviden, hogy te hogyan, ezen még sneki nem sértődött meg, leggyakrabbna a recept kiírójamegköszöni ilyenkor a jó ötletet, és ő is tanult valamit, amit vagy kipróbál, vagy nem. Furcsa, hogy valaki a recepteket kőbe vésett és vérre menően komoly dolgoknak tartja:)

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2012-09-27 21:15

De jóóóóóóóó....mázli h még senki nem kérdezte meg a tepsiméretet..:PPP , oszt mégis kiakadtál:DD de lehet h romokba leszel, de ez a hagyományos grenaírmars, pórias nevén a: krumplistészta:)) Üdv Gabi

kingaxy
kingaxy Thu, 2012-09-27 21:09

Te csato, amit te írsz az a slambuc!!!!!! :)))) Amit a szerző az pedig a krumplis tészta ! :))) Ennyi a megfejtés! :) Most olvastam csak el figyelmesen a tiéd... Ez két különböző étel. :)
Csodálkoztam is a krumplis tészta készítési módodon... :))) Mert még az életbe nem találkoztam olyan krumplistésztával, amit így főznének.. De salmbuccal már igen :)

csato
csato Thu, 2012-09-27 21:24

Szia Kingaxy!Dehogy!Tök más a slambuc.Most el kell húznom,de berakok/már ha tudok/linkeket,h mi a slambuc!Üdv Csató

kingaxy
kingaxy Thu, 2012-09-27 20:47

Te csato én nem szidlak, de jegyzem én is a megfőtt krumplit dobom a pritott paprikás hagymára azaz a pörkölt alapra. És baromira nem lesz ízetlen... :) Én a krumpli levest főzöm úgy ahogyan írod... Soha nem is hallottam arról, hogy így főzzem meg a krumplit a krumplis tésztához... És semmi bajom a fodros nagykockával :))) Kb ennyi.

Csipszi
Csipszi Thu, 2012-09-27 20:42

Szia, csato! Te nem tudsz magyarul? (pöri,burgi,má) Belőlem meg ezt hozta ki a hozzászólásod.
Szia: Ági

385
tészta 25 dkg
burgonya 50 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek